miercuri, noiembrie 25, 2015

10 ore de biliard pentru un loc 4

...

Ieri am avut una dintre cele mai bune zile la biliard, de cand ma stiu. Poate o finala de Cupa Presei si una de bank pool la Titan sa mai fie notabile ca si constanta si rezultat.

Am luat locul 4 la BKO Amator, dupa o zi inceputa la 15:30 cu Catalin Toropoc, cu care ma mai antrenez uneori inainte de concursuri.

Chiar de la seturile cu el, pierdute ce-i drept, am jucat mai ingrijit ca de obicei, cu ritm gasit, nu impus, asta o stiu de la Iulian Dragne :) si am pierdut onorabil in fata unui Catalin care uneori a legat break and run-urile cum as lega eu cuvintele :))

La concursul inceput la 18:30 am fost 33 de jucatori, doar unul de la BKO Pro - Auras "Hiena".

Am avut grupa cu Sonia, Gabi Gosa si George Popescu. Cu Sonia am inceput calm, atent, am reusit si un B&R si am fost tot timpul la conducere. Am profitat de micile ei erori si in multe situatii in care alta data as fi dat la gaura, de data asta am jucat la procentaj, alegand safe-urile. Alegere buna. Am castigat in decisiv, 6-5, dar am fost calm si increzator si la ultimul frame. Cumva simteam ca e partida mea.

Cu Gabi Gosa am cautat sa pastrez ritmul si desi m-a condus 4-3, am stat cu mintea la masa si am taxat greselile lui. 6-4. A urmat meciul cu George, care surprinzator pierduse cu Gabi cu 1-6 si o batuse pe Sonia cu 6-3 de la 0-3. Asa cum mi-a zis si alta data, sunt probabil singurul jucator care nu l-a invins niciodata pe George. N-a fost nici de data asta, ratarile mele si experienta lui ducandu-l la 5-1, scor la care puteam fi eliminat din cursa pentru calificarea din grupe, daca Gabi Gosa invingea pe Sonia. La 5-1 pentru George, ajunge la 9-ar, drept, un pic departat de manta. Decid sa il las sa dea si rateaza. Mi-a spus ulterior ca a crezut ca ma ridic sa cedez meciul si nu s-a mai concentrat. Cum necum, de la 5-1 s-a terminat 6-4 pentru el si cum Sonia l-a invins pe Gabi, am terminat primul in grupa.

In primii 16 am jucat cu Stefan Danescu, cu care am ppierdut clar o finala "pe spate" la un alt BKO Amator, tot de bila 9. A inceput sigur, jucand rapid si facand B&R. A facut 2-0 pe o eroare a mea si totusi aveam in cap ca pot si ca voi avea sanse. Apoi a inceput sa rateze. Am inchis mesele lasate de el, fara sa imi tremure tacul sau mintea si deja la 4-2 pentru mine simteam ca el desi poate juca foarte bine nu mai avea starea mentala sa fie perfect. Si nu a fost, am incheiat 6-2 si urma sa joc in primii 8 cu Auras.

Fiind de la PRO, Auras mi-a dat avantaj un frame si am inceput unul dintre cele mai intense meciuri jucate vreodata. Desi m-a batut fara exceptie pana acum, mereu am asteptat jocurile cu Auras cu interes, fiind dupa parerea mea unul dintre cei mai "vulpoi" jucatori, care are un joc de siguranta rutinat, cu care daca nu esti obisnuit te macina si te face sa ataci, sa gresesti, sa pierzi. Am avut 2-0, a egalat, am schimbat multe safe-uri, pe unele le-a castigat el, pe altele eu. Am fost in fata pana la 4-3, apoi a facut el 5-4. La 5-4, dintr-un safe al meu a gasit bila 1, a facut un carambol ciudat si a intrat la buzunar, lasand o oarecare combinatie 3 cu 9. Auras a multumit zeilor biliardului :)) iar eu in mintea mea gandeam ca zeii biliardului nu au intervenit inca.

A ratat combinatia si am ajuns intr-un final tactic cu 5, 6. 7,8 si 9 pe masa, cu 4 dintre ele aliniate si blocate langa manta lunga. Am incercat sa il fac sa greseasca, a ales sa faca un fault intentionat blocandu-mi si mai clar bila 9. Pana la urma am cedat randul la masa si fiind grea, a ratat 8-arul. Am egalat si am jucat decisivul. Unul in care a ajuns la ultimele 2 bile, si a ratat un 8 usor. Am alternat apoi la masa de vreo 3 ori fiecare, jucand lovituri la 2 capete fiecare, si ratand si lasand safe-uri amandoi. De data asta a fost el un pic mai agresiv si impulsiv si mi-a lasat un 8 pe manta, de taiat greu, insa am stat un pic de vorba cu zeii biliardului si am inchis masa. 6-5.

Restul e istorie. Am jucat semifinala cu Cristi Oprea si am pierdut-o categoric ca scor, 6-1. Cu siguranta am avut ocazii sa am alt scor, dar cumva ma deconectasem dupa meciul cu Auras. Am jucat finala mica cu Ruslan, un meci de nebuni, cu bile grele bagate si ratari de necopti. 6-3 pentru el.

Atat decat. Mi-a placut si vreau mai mult!

p.s. Multumiri lui Iulian pentru tot am invatat de la el si lui Catalin pentru antrenament si incurajari :)

...

marți, noiembrie 03, 2015

Suntem sange in gura lupilor

...

Sunt trei patroni la Colectiv. Regreta. Poate sunt oameni de treaba pe-acasa. Poate dau saru’mana vecinelor de bloc. Daca mai stau la bloc. Ceva ma face insa sa recunosc tipologia. Aia de lup tanar. Poate de beizadea. De smecher educat. Probabil au si ei gesturile de mafiot afectat in devenire. Spun probabil pentru ca nu i-am vazut la volan. Sa ii vezi cu dreapta pe volanul SUV-ului, la “ora 10” si stanga in barba de trei zile, ganditori si zeflemisti. Am vazut gesturile de mafiot afectat in devenire. In glugile hanoracelor trase peste fata. Sa nu ii vada cine? Vecinele carora le dadeau saru’mana? Ca pe noi restul nu ne intereseaza fetele lor. Si-au tras glugi ca moartea, doar ca in loc de coase in maini aveau catuse.


Ei sunt lupii tineri. Ca ei mai sunt si altii. Beizadele care omoara oameni intr-un taxi si urla ca se pisa pe politie ca ei pleaca la Amsterdam a doua zi. Hrebenciuc junior care isi recunoaste acuzatia de spalare de bani si preda in continuare la ASE. Sa fie model pentru viitori lupi tineri.

Lupii tineri vor sange. Si bani. Lupii tineri nu pot uita de unde au plecat, pentru ca ei nu au plecat de nicaieri. Celelalte generatii au plecat de undeva. Aia sunt deja lupii batrani. Care isi mascheaza sangele cu diplome false, grade inventate si cocarde de primar puste peste burdihan. Poarta ochelari si sprancene pensate. Arata uneori ca niste cucuvele dar sunt lupii batrani.

In timp, lupii isi vor schimba parul. Unii vor purta zeghe, vor scrie carti si vor avea aparenta de cainta. Dar tot lupi vor fi. Din fericire, sau din nefericire, suntem multi. Au de unde sa muste, dar exista sansa sa li se toceasca in final coltii. Si atunci cand nu mai poti mesteca, te mai si ineci.
...

marți, august 11, 2015

Baby 15

...


De-as scrie o poveste, as scrie-o doar zambind
Unde-o sa fii de-acum in 40 de ani, nu stim
Din ce va fi sa fie, noi vom afla traind
Dar sigur peste toate este ca ne iubim

Mi-ai rade hohotind sau ai zambi usor
Te-ai face mica mica, sau ai pasi agale
Din orisice postura, eu te-as privi cu dor
Caci mi-este drag de tine, mi-e drag de "dumneatale"

Te vad cum cresti cu mine, te vad cum radiezi
Ai suflet plin de bune si gesturi calde, zau!
Si glume bunicele, sa nu te enervezi :P
Ca stii ca-ti zic cu drag, ca sunt iubitul tau

Si peste ani de-acuma, la vila sau la cort
Cand va fi ziua asta, iti voi ura urari
Si vom manca cu pofta felia dintr-un tort
Nu inainte, insa, sa sufli-n lumanari!

...

vineri, iulie 24, 2015

Cum te fidelizeaza Domino's Pizza

...

Acum cateva zile. Comand pizza. De la Domino's. E buna, un pic sarata pentru gustul meu, dar buna. Imi place ca imi pot programa cand sa soseasca pizza. Imi place ca pot sa imi urmaresc comanda. In fine, imi place.

Vine delivery boy si, alaturi de pizze, imi lasa, din partea casei, 7 doze de Ciuc 0%.

Sapte.

Pentru 5 pizze, sapte ciucuri.

Mai bine nu le lasa.

Pentru ca...



Ce s-au gandit oamenii daca tot se apropia data limita de valabilitate a berii? Sa para ca fac un gest bun. Singura scuza ar fi ca habar nu aveau ca berile sunt in stadiul ala, cu depuneri, drojdii sau melci codobelci, cine dracu stie ce era in ea.

Cert e ca, atunci cand ai bauturi care expira in 4-10 zile, fa bine si deschide cateva prin sondaj. Oricum le dai moca, macar sa nu iti faci clientii sa te urasca.

Voi de unde comandati pizza?

...

miercuri, iulie 15, 2015

Baby ∞

...


O sa te duc la mare intr-o zi, si o sa-ti placa rau
Nisipi si aperoluri, de-o sa plutesti vei vrea
Dar mai presus de ele, din buze eu mereu
O sa-ti sarut pe suflet, sa stii ca esti a mea
 
O sa te duc pe piscuri intr-o zi, si o sa fie tare
Cu nori si bere rece o sa te incalzesti
Si daca simti ca totusi, mai tremuri pe picioare
O sa-ti sarut pe suflet si n-o sa ametesti
 
O sa te duc aievea, in locuri nestiute
Si chit ca e departe, o sa te simti ca-n vis
Si te sarut pe suflet, asa pe nevazute
Si ca sa stii c-asa e, iti las acum in scris
 
O sa te tin de mana, c-a mai trecut un an
Si-o sa ramai uimita, ca n-ai mai intalnit
Pentru ca baby, astazi, ca un magician
Eu fac din 3, desigur, un mare infinit
 
...
 

 

joi, iulie 09, 2015

Deontologia PRO TV - faza pe publicitate mascata

...

Ca sa fie clar din capul locului. Publicitatea la tigari este interzisa la televizor. Dupa cum stiti, majoritatea emisiunilor (nu vorbim de filme), blureaza gestul de a fuma.

PRO TV face un material complex despre canicula, efecte, metode de prevenire a efectelor negative, samd.

La un moment dat, se spune ca oamenii nu respecta sfaturile nutritionistilor si in loc sa bea doar apa plata beau alcool si... bauturi carbogazoase.

Pentru aceasta, in imagini apare o masuta de la vreo terasa oarecare, pe care sunt cateva doze de coca cola. Asta intuim, pentru ca, asa cum se poate vedea mai jos, dozele sunt blurate.



In schimb, la vedere sunt trei pachete de tigari, pe doua dintre ele putand fi vazut clar numele marcii.

Ma intreb: daca era vorba despre cum dauneaza fumatul sanatatii, deontologii de la PRO TV blurau tigarile si lasau neblurate dozele de cola?

...

marți, iunie 09, 2015

Bistro de l'Arte - un restaurant cu parfum aparte

...

Se spune ca la pomul laudat sa nu te duci cu sacul. Se spune... Am fost la Bistro de l'Arte din Brasov cu apetit de gusturi bune si nu am gresit.

Localul este chic, mobila este veche si bujorii de pe mese proaspeti. Plasat pe o strada tipica centrului vechi al Brasovului, restaurantul care a castigat locul intai la BurgerFest te duce un pic inapoi in timp, promitandu-ti experiente culinare cu viitor.


Rezervarea am facut-o cu o zi inainte, iar la sosire am ales sa servim masa in interior, unde boltile pline de istorie si geamurile larg deschise faceau din dupa-amiaza de iunie un refugiu desprins din cartierele boeme ale Parisului.

Consultasem inainte oferta speciala de pe pagina de internet a restaurantului, dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Oferta de pe site era un pic trecuta, asa ca nu m-am putut bucura de salata de toamna cu pere, branza de capra, prosciutto cotto, ceapa rumenita, spanac si rucola. Nu m-am bucurat nici de papardelele in sos cremos de trufe.

Am lacrimat interior si am debutat cu doua cocktailuri cu tinuta, cu gusturi echilibrate si servite pe un suport argintat in loc de "biscuitii" obsinuiti din alte locuri.

 
Domnisoara a ales un Marmora (cu Havana Club, Vinars de Jidvei, Monin Orgeat, Luxardo Maraschino, suc de lamaie, suc de portocale si ananas proaspat) - un cocktail mai degraba masculin, cu gust pe care daca as fi femeie l-as asocia cu paradoxul unei barbi pe piele (usor aspru, usor interesant). Subsemnatul a mers pe un Elixir Sour, o alegere fericita, mai ales ca fara dulce simt ca plang. Chartreuse Vert, Limoncelo, Monin Vanilla, suc de lamaie, nectar de pere si o spuma de albus care iti lasa mustati au fost ingredientele acestei licori pe care as cataloga-o drept incitanta.

Regrupati si curiosi, am vizitat de curiozitate toaleta. Stil vechi, curata, dar... un miros fetid de pipi iti muta nasul si gandul ca esti intr-un local de top. Curat era sa lingi de pe jos, inclusiv din pisoar, insa ceva undeva nu functiona. Ca era vorba de o aerisire, sau de vreun bazin de colectare negolit... habar nu am. Am pozat meniul saptamanii pe peretele wc-ului - marketingul se face chiar si cand ai socoteala in mana, nu-i asa!?! si am iesit ca sa nu imi stric pranzul.


Am facut bine, caci au urmat 4 experiente de "jos palaria". O supa de ceapa condimentata maiestuos, cu gusturi complexe precum caracterele unui film bun, a deschis balul, acompaniata de o supa crema de mere, morcov caramelizat si gorgonzola.



Aceasta din urma a fost ca o catifea comestibila, singurul cusur gasit fiind bulgarasul de gorgonzola, care si-a gasit repede sfarsitul in cateva linguri de supa devorate si savurate in acelasi timp, vorba ceea: Festina lente! Am remediat rapida disparitie a contrastului dulce-sarat din era post-bulgaras de gorgonzola cu putina sare de Himalaya rasnita studiat.

 
Calatoria gustativa s-a incheiat cu o portie de melci pentru partea feminina si burgerul casei pentru mine. Melcii gustosi, dar stiti voi, totul e in sosul in care se scalda, de data asta fiind unul cu aroma si consistenta de pesto (mai putin mugurii de pin). Singurul cusur e ca au fost putini :))


Burgerul a fost corect, cu apreciere pentru dulceata de ceapa din el si cu sprancene ridicate in ceea ce priveste sosul lor iute, despre care unii spun ca e home made, dar e servit in niste recipiente mari inscriptionate "made in usa". Trecem peste, era iute ca Usain Bolt. Oul ochi moale nu l-am inteles, dar cred ca e chestie de gust. Personal poate as fi posat oul daca tot ma joc de-a arta in farfuria unui burger, dar fie!

Cu doua ape plate, nota pictata de local fuse 141 de lei. As zice bine cheltuiti.

Concluzie: Meniu scurt dar bine gatit. Un loc in care revii cu placere si asta datorita ambiantei si a faptului ca papilele gustative dezvolta dependenta dupa ce iau contact cu unele minunatii din farfurii.

Plusuri:
- mancare delicioasa
- serviciu impecabil
- locatie, decor si ambianta din alta lume, simti ca sta timpul in loc

Minusuri:
- "parfumul' de la toaleta

Recomandari:
- folositi toaleta fetelor :) altfel, mergeti cu toata increderea, e o experienta de neuitat

Note:
Produse: 9,5
Service: 9
Preturi: 8
Curatenie: 8
Personal: 9
Total: 43,5/50

...