...
Sambata, 6 iunie, ne-am pregatit de finala Ligii Campionilor la restaurantul Gaura Dulce din Brasov. Cine nu stie povestea, pe scurt: restaurantul se afla pozitionat in spatele restaurantului Cerbul Carpatin care se afla in Piata Sfatului. De-a lungul timpului, cine intreba unde se afla actualul restaurant primea raspunsul "in curul Cerbului Carpatin".
Revenind la papica. Am ales sa luam masa la terasa lor care se afla vis a vis de gradina de la Hirscher. Un picol atent si un ospatar-sef scolit pe stil vechi dar atent la tot, cu subtilitatea de stil nou.
Ne-am dus special pentru flechiile care au facut celebru acest restaurant, asa ca au fost pe lista de bucate comandate. Flechiile sunt doua bunaciuni de ceafa de porc, gratarite "ca la nunta", in care se impletea o bucatica generoasa de sunca afumata. Cand spun "ca la nunta", trebuie sa intelegeti ca este acel gust si miros de gratar pe care din copilarie l-am asociat cu nuntile facute la tara in satul bunicilor din partea mamei, nunti la care mergeam negresit:) Tot la nuntile astea am descoperit salata de varza alba, tot "ca la nunta". Pentru a intregi treaba, langa flechii a poposit o salata de varza alba.
Langa mine, cot la cot, s-a ales platoul macelarului insotit de castraveti murati, in otet. Castravetii excelenti, poate un pic sarati. Platoul proaspat, savuros, cu un sos rezultat din prajirea diverselor care alcatuiau platoul. Ficat de porc, fasii, foarte fraged, in ciuda faptului ca e ficat de porc! Creier pane, proaspat, nu din cel congelat, dulce, cremos, o incantare. Fudulii si momite, de ti se topeau in gura. Ceva muraturi si doua sosuri - usturoi si maioneza.
Cum la mine nu e masa fara paine, cum nu ar fi Barcelona fara Messi, in cosuletul aferent au poposit 6 painici tuguiate, cu o textura de brutarie frantuzeasca si un gust pe masura celorlalte bucate.
S-a ciocnit cate o halba de nefiltrata de-a casei, nota finala fiind... 70,50 lei.
Doua momente care au intregit ospatul: la un moment dat, observand ca masa noastra avea un foarte mic joc intr-o parte, nu mare, sa zicem 1 cm, maximum 2, ospatarul-sef a tinut sa rezolve problema impreuna cu un picol, punand un serevetel ca flechiile sa stea la orizontala perfecta. Al doilea moment, a fost cand - dupa ce a adus un scaunel de copii, tot din lemn, cu pernita colorata, pentru o familie de langa noi - ospatarul sef a trimis picolul sa stranga un pahar spart din greseala la aceeasi masa, fara sa comenteze in vreun fel "piederea".
Concluzie: O experienta de Liga Campionilor, cu gust divin, cu Tampa in dreapta, care me
rita incercata oricand, nu neaparat inainte de o finala de Liga Campionilor.
Plusuri:
- mancare excelenta
- serviciu ireprosabil
- preturi decente
- amplasament linistit
Minusuri:
- paharele care erau asezate pe mese erau nu tocmai lcrima, avand urmele acelea de picaturi care nu dau bine la un local cu staif
Recomandari:
- mergeti intr-o zi fara vant, pentru a nu sta cu grija servetelelor de pe masa
Note:
Produse: 9
Service: 9,5
Preturi: 8
Curatenie: 9
Personal: 9,5
Total: 45/50
...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu