vineri, ianuarie 28, 2022

Prințesa Urbană și atitudinea de căcat

 


Doamna din imagine, Ioana Chicet-Macoveiciuc, este jurnalist (spune chiar dânsa) și, din ce cunosc, autoare de cărți pentru copii și blogger. Își spune Prințesa Urbană.

Doamna Prințesa a ales să se mute cu familia în Olanda, dezamăgită de statul și societatea românească. Din ce știu, a avut și un episod nașpa legat de spitale, COVID și un membru apropiat al familiei.

OK, decizia doamnei îi aparține, e dreptul ei să aleagă un loc unde lucrurile merg pe principii mai bune decât în România.

Adevărul scrie despre decizia ei și ilustrează articolul cu poza de mai sus. Adică o alegere de jurnalist, independentă și, desigur, subiectivă. 

Numai că doamna Prințesa intră pe FB-ul Adevărul și ține să comenteze că uite și din cauza asta pleacă din România, ca Adevărul, din peste 500 de poze care există cu ea, a ales să dea imaginea asta în care ea pare isterică. În comentariu ține să precizeze că e și ea jurnalist.


Apoi, scumpă doamna Prințesă, lucrul cel mai de preț al unui jurnalist este independența, adicătelea inclusiv libertatea de a alege cu ce poză să ilustreze un material. Nunai că din comentariul tău înțeleg că e mizerie în țara asta că nu ne convine nouă o poză. 

Dacă îți denaturau spusele aveai tot dreptul să te declari nemulțumită, însă în cazul de față ai făcut o românească.

Cu alte cuvinte, una vorbești și alta fumezi.

Până la urmă, doamnă Ioana Chicet-Macoveiciuc, poți să scoți Prințesa Urbană din România, dar nu poți să scoți România din Prințesa Urbană...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu