marți, septembrie 27, 2011

Cati mai trebuie sa moara din cauza vitezei?

...

am o intrebare care imi revine din timp in timp in minte. de ce, pentru ca tehnic este posibil, automobilele din intreaga lume nu au limitatoare de viteza, electronic, setate la o viteza mai mica decat clasicul 250 km/h?

inteleg nevoia de extra putere pentru depasiri pe o autostrada, insa cred ca 20 de kilometri fata de viteza maxima legala sunt de ajuns.

mai exact: cum in europa, vitezele maxime legale sunt cuprinse (in afara localitatilor) intre 80 si 130 de kilometri la ora, ar fi de aplaudat o lege europeana care sa oblige producatorii de masini sa limiteze viteza maxima a autovehiculelor produse la, sa zicem, 150 km/h.

e drept, daca e sa te ia dracu, te ia si din usa bisericii, si deci se poate muri foarte usor si la 50 km/h, insa daca n-ar exista mirajul unei apasari de pedala pana la 200 sau mai mult la ora, atunci, in timp, apare disciplina.

stiu, o sa ziceti ca daca ai autostrada libera si nu-ti pasa de permis, de ce sa n-o calci la 200 si un pic, poate chiar peste 250?

pentru ca i-ar mai linisti pe baietasii care fac liniute sau care fut regulile de circulatie nenorocind vietile altora, nu neaparat pe ale lor.

si pentru ca sigur nimanui intreg la cap nu-i place sa ajunga asa din cauza vitezei

...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu