luni, octombrie 01, 2012

Ajutati un taximetrist sa nu mai lucreze. 630 de la AS

...

rar am avut probleme cu taxiurile, desi merg zilnic. teapa cu maimutica a ramas oarecum in coada de peste. taxi 2000 a facut o ancheta, rezultatele nu le stiu. sper doar sa fi luat o masura in cazul in care neregula semnalata de mine s-a confirmat.

cele mai comune "neajunsuri" sunt cele cand vrei sa iei un taxi "din strada". daca in majoritatea cazurilor nu apar probleme, mai sunt unii taximetristi care desi sunt cu becul pe verde, te intreaba "in ce zona mergeti?". invariabil, inchid portiera si caut alt taxi.

ei bine, faza de aseara a depasit cele de mai sus.

mall vitan. imi iau o camasuta, special pentru nunta lui bogdanel si vreau sa plec spre casa. in fata mall-ului, un taxi de la 2000. becul verde. deschid portiera si ma intreaba molfaind ciunga: daaaa... unde mergeti? am inchis portiera si am asteptat alt taxi. apare eroul nostru, indicativ 630 de la AS

deschid portiera, urc, ii comunic destinatia. in masina, muzica nu urla, era dincolo de urlet. era ca si cum ai fi stat langa boxele lu' adi minune, florin salam si jean de la craiova laolalta. desi nu erau manele, era un numar imens de decibeli chiar si pentru o cursa de 15 minute. in momentul in care a pornit i-am spus, citez exact: "puteti, va rog, sa dati muzica mai incet?". n-au trecut 3 secunde si omul opreste. masina. se da jos, imi deschide portiera si urla: "nu-mi comanzi tu in masina mea". 630 de la AS

ma dau jos si ii spun ca ceea ce face nu este normal si ii voi face o sesizare la firma. ma atinge pe umar si imi spune ca sa fac ce vreau ca n-am ajuns eu sa-i comand eu cum sa sculte el muzica. il rog sa nu ma mai atinga, pentru ca as putea interpreta asta drept agresiune si se indeparteaza boscorodind. ma indepartez si eu, spunandu-i ca am indicativul si voi suna la firma.

in spatele lui 630 de la AS aparuse un speed taxi. becul verde. ma urc si ii spun destinatia. porneste. 630 de la AS ne blocheaza masina, punand-o oblic, spunand ceva de genul: ce imi faci ma tu mie, fa ce vrei, sesizeaza unde vrei, stai tu un pic sa discutam. toate astea in timp ce se indrepta spre portiera din spate, unde stateam. sun la 112, in timp ce taximetristul de la speed se da jos la 630 de la AS. 630 de la AS avea cel mult 1,65, maximum 55 de kilograme, brunet, in jur de 35 de ani. la varsta m-as putea insela, poate doar a avut o viata grea. taximetristul de la speed avea vreo suta de kg, spate 2/2. l-a usuit pe 630 de la AS in masina si l-a convins sa ii elibereze drumul. 630 de la AS ne-a urmarit pana la primul semafor apoi s-a dat batut.

112 m-a transferat la politie. politia a spus ca pentru datul jos din masina avem OPC. corect. pentru blocarea in trafic si amenintari avem sectia 11. cum pentru astea inca am timp, am decis sa sun la dispeceratul AS. am povestit tarasenia si mi s-a spus ca i se va face reclamatie si proces verbal. mi-am dat numele, au numarul meu de telefon, astept sa vad daca AS ia vreo masura cu acest individ. 630 de la AS

P.S. doua faze tari cu taximetristul de la speed:

- in timp ce vorbeam cu dispeceratul AS imi dau numele. speed zice: aha, ce bine ca-i stiti numele. dar de unde ii stiti numele?  =))))
- pe drum spre casa imi zice: io dupa ce va las pe dumneavoastra ma intorc la mall, ca am mai avut probleme cu asta. poate il prind si ma racoresc =))))

...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu