vineri, decembrie 11, 2015

Cum se fac bani din biliard - 2

...

ardeam sa joc ieri (joi, 10 decembrie). am mers de la 15:30 in TAC, am jucat un set cu Madalina si apoi castigatorul la masa cu ea si Andrei P. cum ardeam sa joc eram un pic grabit, legam cateva bile si ratam ceva simplu. mi-era clar ca trebuie sa am alt ritm la masa ca sa joc si eu mai bine.

dupa 18:00 a inceput concursul BKO Amator - bila 10, 18 participanti. Am avut grupa cu Testosu (Cristi Balasica), Virgil Simion si Andrei Mitu. Cu ultimii doi nu jucasem vreodata, insa i-am urmarit cu coada ochiului cat am jucat cu Testosu si aveau meseria la ei, chit ca ii auzeam spunand ca nu sunt antrenati.

cu Testosu am trecut pe modul concurs. cumva involuntar, subconstient. mintea si mana se adaptasera la joc. cu doar unele mici erori cauzate de lovituri nepregatite suficient sau stroke necontrolat cum trebuie, am jucat bine. am inchis cateva situatii lasate de el, am condus 2-0, am avut minte sa joc procentual si sa aleg safe-uri in locul riscului unor lovituri. cum necum, am jucat decisiv, iar acolo masa i-a adus lui sansa unei combinatii. 6-5 pentru Testosu.

in celalalt meci Andrei Mitu - Virgil Simion 6-5.

in runda doi din grupa, Testosu bate pe Mitu 6-5, iar eu, dupa un meci in care am inchis mese, am facut si iesit din safe-uri dificile, am dat cu manta si am spart manunchiuri incomode de bile ca sa imi desfac jocul, cu un adversar care s-a dovedit vulpe batrana, cu stiinta jocului, cu lovituri old school, am pierdut tot in decisiv. 6-5 pentru Virgil Simion, o infrangere care, desi ma facea sa am sansele cele mai mici dintre toti 4, mi-a dat incredere. Daca bateam in ultimul meci pe Mitu, si Testosu batea pe Simion, mergeam eu mai departe de pe locul 2.

meciul cu Mitu, desi se anunta foarte greu, simteam ca il pot castiga. Adversarul a venit zambind la masa, spunand "deci te bat pe tine si m-am calificat". Dupa un inceput bun al lui, am facut treaba treaba, cu fainosag, si am ajuns la 3-1. aici a avut iar o remarca, dupa ce vazuse ca in celalalt meci Testosu conducea, spunandu-mi mie, de fata cu Horia Teodorescu - care asista la meci - "hai sa te bat mai repede".
tehnic foarte bun, scotand lovituri exceptionale cu tac de sala, domnul Mitu mi-a dat sansa sa etalez si eu un joc foarte bun. din nou schimburi de safeu-ri, rezolvari complicate de mese. mai multa concentrare la mine si am ajuns sa am 5-4. acolo mi-a fost clar ca voi castiga. ca pe aproape intregul parcurs al concursului am avut o liniste si o siguranta cum nu am mai avut. nicio masa nu mi se parea grea, iar daca adversarii erau la masa si legau bile stiam ca vor rata la un moment dat si voi avea sansa sa profit si sa execut.
ca sa termin grupa, am invins 6-5. Testosu a batut 6-2 asa ca el de pe primul loc si eu de pe 2 am mers in primii 8.

in primii 8 am jucat cu Horia Teodorescu, un amic pe care il stiu de ceva vreme, de cand frecventam Echipa de Joc. a crescut jocu lui, iar ieri a castigat o grupa in care mai fusesera Danescu si Luiceanu.
am inceput foarte relaxat si increzator. in primul joc am ball in hand cu 5 bile pe masa. cu mintea la iesiri, ratez buzunarul la prima bila! apoi duc o masa frumoasa si ratez finalul. 0-2 si eram cel mai increzator jucator de biliard din sala aia. ce face mintea omului...
si am facut un pic de ordine pe masa profitand de doua mici erori de safe ale lui, pornind mese cu lovituri destul de dificile, atat de buzunar cat si de pozitionare ulterioara. dar pula calului in varful dealului, cand simti ca poti, joci ca la televizor. am facut 2-2 si aici am avut, creierul bata-l vina, un moment de superioritate. din nou am simtit ca e meciul meu si am avut 3 frame-uri de cosmar. am avut sansa sa inchid de fiecare data si am ratat. ba un 10, ba o iesire la penultima bila, ba cine mai stie ce. si se facu 5-2 pentru Horia.
la 5-2 mi-am facut bilele gandindu-ma sec "ce daca are 5-2, imi fac treaba cand sunt la masa si o sa fie bine". si a fost. i-am taxat fiecare greseala, am dat si o combinatie pentru 4-5, apoi am dus meciul in decisiv si ulterior pe mine in semifinale. 6-5 si urma Costin Neaga.


am jucat semifinala la masa 1. am condus 2-0 dupa ce in primul frame Costin a facut masa si a ratat 10. a fost un meci strans, l-am dus pe picioare pana la final, desi la un moment dat a avut el 5-4. eram atat de sigur ca o sa joc finala incat in ultimul frame desi a avut sansa sa inchida jocul, n-a facut-o, lasand un 10 pe diagonala mesei, pe manta scurta dar aproape de buzunar. am inchis, 6-5 si s-a facut 2 noaptea.

jucam finala cu... Testosu.

am pierdut cu 6-2, un meci in care am ratat lovituri din cauza oboselii. ma puneam pe bila, capul zicea ca e ok, mana imi demonstra ca nu. a fost un meci in care la 4-2 pentru el am avut o sansa buna de a veni la un singur frame, insa asa cum in celelalte meciuri stiam ca victoria e pentru mine, in asta stiam cu fiecare frame jucat ca nu va fi seara in care castig primul meu turneu. Testosu a batut 6 meciuri din 6 aseara, jos palaria!

ne-am strans mainile aproape de ora 3 dimineata. am incasat de la putinii baieti care mai erau in club felicitari si de la Mario "douajdesute" - cum zic taximetristii - pentru locul doi, l-am salutat pe Leo care se lupta cu pokerul chinezesc si am incheiat o "zi de munca". cu zambetul pe buze. asa se fac bani din biliard.

sa vedeti ce va urma! chiar si eu o sa fiu surprins :P

...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu