joi, noiembrie 13, 2014

10 intrebari pentru Federatia Romana de Biliard - Pool

...

- pe 22 si 23 noiembrie, in clubul TAC Biliard se desfasoara Finala Campionatului National de biliard
- vor veni 32 de jucatori, 22 dintre ei din afara bucurestiului
- in aceeasi perioada, federatia gireaza desfasurarea unui alt concurs, in acelasi loc
- ce spune federatia: "Acest eveniment va avea loc in paralel cu finalele Campionatului National de Biliard si se va desfasura sub egida Federatiei, respectandu-se toate regulamentele oficiale (regulamente de joc, comportament, tinuta, etc). Organizarea acestui eveniment revine clubului Tac Biliard si colaboratorilor sai si a fost acceptat deoarece numarul de mese si distributia lor in club permite acest lucru. In plus, prezenta cat mai multor jucatori si pasionati de biliard la unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, va contribui la crearea unei atmosfere demne de o finala".


Intrebari:


 1. de ce un eveniment unic intr-un an competitional nu are parte de exclusivitate?

 2. in vara, la data desfasurarii Cupei Romaniei, Federatia ar fi fost de acord ca in Oxygen (unde infrastructura e apropiata de cea din TAC) sa se desfasoare un concurs paralel?

 3. fanii biliardului vor veni sa joace in turneul paralel sau vor veni sa priveasca desfasurarea finalei nationale?

 4. Federatia ar fi de acord sa se organizeze, sub egida ei, in alt club, dar la aceeasi data, un concurs de bila 9, cu taxa de inscriere de 50 de lei si premii garantate de 4.900 de lei? (priamida dubla, primul la 7 pana la final, locul 1 - 1.500 lei, locul 2 - 1.000 lei, locul 3 - 500 lei, locul 4 - 300 lei, locurile 5-8 - 200 lei, locurile 9-16 100 lei)

 5. daca Federatia nu ar fi de acord cu organizarea concursului sub egida ei, ar avea cum sa impiedice organizarea acestui concurs?

 6. se obisnuieste acest lucru in biliardul din alte tari?

 7. daca fac o paralela cu fotbalul, s-ar putea ca la ora finalei Campionatului Mondial, FIFA sa organizeze si finala mica?

 8. jucatorii legitimati care participa la turneul adiacent vor fi sanctionati de Federatie, avand in vedere ca ar participa la un turneu NEOFICIAL?


 9. ce intelege Federatia prin turneu NEOFICIAL?

10. calendarul oficial pe 2014 este cel afisat de Federatie pe site-ul sau?




...

4 comentarii:

  1. Raspund succint aici, din lipsa de timp:

    1. A fost dorinta clubului gazda, care ofere CELE MAI BUNE conditii de joc si NU participa nimeni la ambele concursuri. Un refuz ar fi fost nu numai neelegant, dar ar fi putut indeparta de fenomen un club nou, cu dotari excelente si potential de a se implica in SPORT.

    2. NU, deoarece nr. de mese necesar pentru Cupa Romaniei la bila 8 este MULT mai mare decat cel necesar pt. Finala CN;

    3. Ambele

    4. Atata timp cat un concurs este invitational sau necesita calificari, iar celalalt este open si chiar ii exclude pe cei invitati sau calificati la celalalt, nu vad nicio problema. De premii sau bani nu discut aici;

    5. FRB-P nu are cum si nu doreste sa impiedice niciun concurs de biliard. Fac exceptie Campionatul National si Cupa Romaniei care, conform legii, pot fi organizate NUMAI de federatie;

    6. Nu cunosc acest aspect si nu pot comenta.

    7.Paralela cu fotbalul este exagerata. No comment.

    8. Turneul adiacent NU este neoficial.

    9. Orice turneu care nu este organizat de federatie sau sub egida ei este un turneu neoficial.

    10. Calendarul afisat pe site-ul FRB-P este oficial. De mentionat ca este cel conceput la inceputul anului si cuprinde doar competitiile ORGANIZATE de FRB-P!

    11. Un scurt comentariu: Sa te plangi ca se organizeaza prea multe competitii mie unul, strict personal, mi se pare total neconstructiv.

    Numai de bine!
    Gabi Visoiu

    RăspundețiȘtergere
  2. singura "plangere" era nedumerirea ca evenimentul anului in biliard nu are parte de exclusivitate. mi se pare ca i se ia din glamour

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc pentru raspunsuri Gabi, stiam ca pot conta pe tine

    RăspundețiȘtergere