marți, august 10, 2010

Salata cu muschi de vita la gratar

...

Din capul locului, acesta este un articol SEO despre salata cu muschi de vita la gratar:P Cu alte cuvinte, va voi povesti cum am ramas eu cu gandul la o salata asemanatoare construita de onor Caru' cu Bere, si care mi-a atatat papilele gustative intru reconstituirea ei la alt nivel, unul de excelenta. Drept pentru care, iata mai jos povestea salatei cu muschi de vita la gratar!

In cautarea celui mai bun muschi de vita

Am doua macelarii la piata mea cea mica de la Matei Ambrozie. La cea mai mare dintre ele, in galantar trona un muschi de vita imens. Cand zic imens, imaginati-va o supervaca cu un muschi care ajungea la vreo 2 kilograme. Cum aceasta macelarie, ca majoritatea de altfel, nu agreaza vanzarea muschiului de vita decat intreg, fara a-l face jumate-jumate, am mers la cealalta macelarie. Mai mica, mai intima, cu macelari mai serviabili.
Luasem saptamana trecuta un muschiulet tanar, ferm dar fraged ca sanul de adolescenta, insa de data asta nu era nimic la vedere in galantar. Intreb totusi daca au cumva muschi de vita, iar raspunsul este: "desigur, va scot unul in 2 minute". Si exact doua minute au fost, cu muschiul de vita rozaliu spre rosu fasonat frumos, cantarit, platit (39,8 lei pentru 700 de grame) si impachetat.

Muschi de vita la gratar: cum se face

Acasa, in compania de-acum obisnuita dar mereu incantatoare, am spalat muschiul de vita, l-am curatat de ultimele pielite ascunse si l-am taiat rondele de 3 degete. Apoi, rondelele le-am desfacut cu cutitul, exact cum derulezi o rola de hartie. L-am mangaiat cu sare mare si cu piper mic si l-am intins la plaja pe gratar. Un tefal de exceptie care mi-a permis de cateva luni incoace sa pot spune ca mananc gratar la bloc fara sa fac jar pe trotuar.
Feliile de muschi de vita au stat linistite si sfaraite circa excat 4-6 minute pe fiecare parte. Le-am extras mustind de suc si le-am aruncat intr-o dulce inchisoare formata dintr-o craticioara si-un capac.

Muschi de vita la gratar in salata anului. Zau!

Cat timp muschiul de vita a stat intr-o sauna proprie, s-a taiat marunt salata verde (de obicei o rup, dar de data asta m-am lipit de cutit :P), s-a rondelizat o jumatate de ceapa, s-au feliat doua rosii, apoi s-a adus la punctul optim cu sare si un strop de ulei. Am taiat bucatele muschiul de vita, am aruncat cateva cubulete neregulate de feta, 3 lingurite cu varf de smantana, zeama de la o jumatate de lamaie, putin sos de soia si am amestecat.

Punctul culminant al salatei cu muschi de vita la gratar

Cand totul parea gata spre azvarlit in bolta palatina, s-a ras deasupra o manuta de svaiter si s-a taiat fasiute o piersica zemoasa. O noua rasucire a salatei cu muschi de vita la gratar a insemnat ultimul pas spre cea mai savuroasa salata pe care am facut-o anul asta. Si am facut cateva :P

Poze cu salata cu muschi de vita la gratar nu am, pentru ca as fi riscat ca tu, cititorule, sa lesinezi brusc pe tastatura:) Sa-mi fie de bine si da, e din categoria: "sa ma lingi pe degete!".

...

3 comentarii:

  1. Trebuia sa-i inviti si pe cei care te-au inspirat!
    Acu` am baloshit tastatura si tre s-o sterg.
    Varza calita cand faci?
    Eu in schimb am mancat un tiramisu....!

    RăspundețiȘtergere
  2. o varza calita as manca si eu... deci, cand mergeti la biliard? :P

    RăspundețiȘtergere
  3. saptamana asta cred ca este pas. next one

    RăspundețiȘtergere