vineri, ianuarie 22, 2016

Cum se fac bani din biliard - 5 (sau cum am imbogatit jumatate din neamul Merezeanu)

...

A.S: Scuze pe aceasta cale lui Viza, pentru o discutie de spre ratari. Vorbim intre patru ochi :)

A.A.S: La multi ani Alexutzu!

01:00 Uite-asa am imbogatit jumatate din neamul Merezeanu. E drept doar cu zecesute, partea lui din cele douajdesute cuvenite pentru locul doi la concursul BKO Amator Team (bila 9, la dublu). Costin si Sonia au jucat si ei finala, dar cea mica.


00:43 N-am luat nici de data asta cupita, din motive obiective. Mai exact Danescu si Lupu au jucat mai bine. Danescu e si ultimul castigator de la Pro, dupa ce sambata trecuta a trecut in ordine de Dragne, Ovidiu, Alicus, Babken si Mario.
Eu si domnul Gabriel MRZ am avut sansele noastre, dar printre altele, la 4-3 pentru adversari, dupa ce bro gaseste un cinciar ingropat in gaura din pozitie de snooker si cu alba lovita si din snooker chinezesc, lovitura mea de semidistanta in usor unghi la bila 6 nu prinde buzunarul de mijloc si lasa adversarii sa se suie pe deal. La 5-3 am mai avut jumatate de sansa, dar over all, pitestenii au jucat mai exact si asa cum spune Hagi, "si-au dorit mai mult victoria".

23:20 Inainte de finala, domnul Merezeanu si cu mine am jucat semifinala cu dublul Viza/Ruslan. Cu ceva ratari demne de exclamatii si un pic pusi pe caterinca, Ruslan si Viza ne-au dat sansa sa ne ducem la 4-0. Acolo, desi eu venisem cu metroul la concurs, ne-am vazut cu sacii in caruta. Asa ca am asistat neputinciosi cum pierdem urmatoarele doua frame-uri. La 4-2 i-am zis lui bro: "mai avem de luat doua jocuri. unul il luam cu noroc, unul pe mana noastra". Si cam asa fuse. 6-2 si eram in finala.

22:20 In sferturile de finala, am jucat cu Ionut Pisalita/Lucian Irimescu. Desi Irimescu pe care il stiam eu din copilarie era un monstru sacru, si facea echipa cu alde Tilihoi, Negrila, Geolgau, Stefanescu, Crisan samd, la biliard, treaba nu sta la fel si omonimul fostului fotbalist parea un adversar facil, chiar si in compania lui Ionut.

Am pornit lansat, 2-0, dupa ce Ionut a ratat doi nouari de tot rasul. Pe al treilea l-a bagat dupa cateva incercari din partea ambelor echipe si a rasuflat usurat. Cred ca daca il rata si pe ala cedau partida :))

De la 2-1 am facut 3-1, apoi am intrat in zona crepusculara si ei pe automat. Mai intai am jucat un push. Adica eu. Si prost. Am scos alba la joc cu lovitura simpla pe bila 1. Si incepura Ionut si Lucian sa faca tiki-taka pe masa. Ba baiatule!!! Bagara tot.
Apoi, la 3-2 pentru noi, fratele Merezeanu (evit sa ii zic Gabriel, pentru ca nu am nicio dovada clara ca a fost el si nu fratele Mihai) trage dupa bila 1 si o lasa pe buzunar. Si tiki-taka bate toaca. S-a facut 3-3 si deja piedusem mai multe frame-uri decat pana atunci. Ne-am dus la 4-3, apoi intr-o spectaculoasa desfasurare de forte, ajungem la ultimele doua bile. Un follow la bila opt sau un retur scurt la bila opt si bila noua ar fi fost o formalitate. Si a fost. Pentru ei. Ca dadui cu retur. Si vibra buzunarul cum vibreaza muierile de 8 martie cand se urca striperii pe ele la Sala Palatului. Si la fel ca la Sala Palatului, n-a intrat nimic. Adica neagra. Fara opturi la gaura. Nimic.

Si cum jocul greseala asteapta, ne-am uitat lung cum se face si 5-4 pentru ei. Fratele MRZ se incinsese un pic. Eu ii spuneam ca n-are cum, facem noi cumva treaba treaba. Facuram 5-5, dar nu mai stiu daca jucand sublim sau profitand de vreo greseala a adversarilor. Cert e ca in decisiv, Ionut si compania au preluat masa la un moment dat si cu 3 bile pe masa din care un septar usor, au dat chix. A ratat domnul Irimescu. De-aia zic, ultimele 3 bile pe masa (sfanta treime) sunt grele precum crucea lui Isus. (Iata domnule Cosmin Gherman ca exista o referire la dumneavoastra, desi nu am avut placerea de a va intalni si invinge aseara. Pentru evidenta, Isus si Codreanu au fost scosi la mustata de Irimescu/Pisalita, ratand astfel ocazia de a avea rezervate mai multe randuri).

Deci 6-5, cu feeling-ul ca daca nu casti ochii belesti pula.

20:00 Ca sa ajungem la cele de mai sus, a trebuit sa jucam in grupe. Am fost 13 echipe. 3 grupe de cate 3, o grupa de 4. Ultimul meci din grupa a fost impotriva ciocanitoarelor. Madalina si Raluca s-au incalzit mai greu si am profitat de ele cu un 6-1 in care speram ca macar s-au distrat.

18:45 In primul meci, care se anunta cel mai greu, am trecut de Costin Neaga/Sonia Simionov cu 6-0.

18:00 Se face tragere la sorti. Suntem in grupa cu Costin/Sonia si Madalina/Raluca.

17:45 La receptia clubului, o discutie cu Costin.
Costin: Joci cu Merezeanu? N-aveti nicio sansa
Eu: Las ca jucam finala impotriva voastra (n.a: el si Sonia), o sa vezi!
Costin: N-aveti cum sa va calificati pentru ca o sa fiti in grupa cu noi.
Eu: Ne calificam impreuna si ajungem impreuna in finala.
Costin: Nu iesiti din grupa.

14:45 "Frate, ti-ai gasit partener?", il intreb pe Merezean'. "Nu, de ce? Nu mai joci cu George Popescu?", raspunde bro. "Nu mai poate veni, jucam impreuna", ii raspund. "Deal".

14:30 George Popescu nu are cum ajunge la concurs. Am ramas fara partener.

09:00 Unul din fratii Merezeanu, nu spun cine, ma intreaba daca vreau sa fac dublu cu el la concursul pe echipe din Tac. M-as fi dus, dar stabilisem ca daca merg, merg cu George Popescu.

08:00 E joi dimineata. Tocmai mi-am pupat sponsorul care pleca la job. Ma gandesc cum sa fac niste bani.

...

Un comentariu: