miercuri, februarie 08, 2017

Povestea Uber-istului care nu si-a mai luat GLE 450 AMG 4MATIC

... 

acum cateva zile, vine un uber, VW Golf. soferul la vreo 40 de ani, un pic grizonat, sapca, genul jovial, relaxat.

schimbam cateva vorbe si printre ele imi spune ca e doar a 3-a zi ca uberist.

"am mai facut uber o zi de sarbatori in decembrie, dar atunci eram pe un mercedes, si mergeam pe tarif de uber select (n.a. undeva in jur de 1,65 lei/km fata de 1,3 lei la uber x). eu m-am apucat de uber pentru ca vreau sa imi dezvolt o afacere. am un amic care a inceput anul trecut cu 4 masini si acum are 11. si ca sa ma apuc si eu trebuie sa cunosc personal fenomenul", zice dansul.

il aprob, ca mod de abordare suna corect.

"da stiti de ce vreau sa dezvolt ca afacere? pentru ca pot lua jetta ieftine din SUA".

zic: dar taxe, transport peste ocean, nu costa mult? (deh, profan si eu)

"nu neaparat. stiti prietena mea, viitoarea sotie, e acum in SUA. si poate sa ia masinile pe card de credit. ca e mai convenabil asa. prefer sa tin banii cash pentru cheltuielile curente", mai zice dansul.

pe la victoriei, in fata noastra apare un Mercedes GLE 450  AMG 4MATIC.oftand, uberistul imi spune: "mercedesul asta trebuia sa mi-l iau, dar am zis sa mai strang bani sa incep afacerea uber".

aici mi-a sarit acu' de pe disc.

hopa'sa

deci ai cash sa iti iei un GLE 450 4MATIC. care nu e mult. vreo 70.000 de dolarei. si vrei sa faci din uber un business. si sa iti iei jetta din SUA.

si apoi imi spune ca de sarbatori, cu tarif dinamic (tariful dinamic la uber insemna ca daca e cererea de masini prea mare, tariful per kilometru se inmulteste cu 1,2, 1,5, 2,1 samd, crescand cu cat sunt mai putine masini disponibile) a castigat pe uber select 170 de lei intr-o zi, facand 9 curse. iar cu o zi inainte sa ma duca pe mine, deci in a doua lui zi de uber, de data asta pe uber x, a facut tot 170 de lei pe 18 curse.

nedumerirea mea este urmatoarea: daca iti iei soferi pe niste masini si ei fac 170 de lei banii de la uber, din care probabil 70 -75%  raman soferului "angajat, desi am o alta sursa care imi spunea de 90% soferului, si 10% te ca propitar de masina", iti mai raman vreo 40-50 de lei pe zi, pe masina, din care trebuie sa bagi benzina/gaz/motorina si apoi sa ramai cu ceva. pai merita?

nu mai bine te duci tu in SUA si stai cu viitoarea ta sotie?

ca in Romania e plin de uberisti care au Q5 sau au renuntat sa isi ia GLE 450...

...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu