luni, ianuarie 11, 2016

Cum se fac bani din biliard - 4

...

Week-end-ul ce a trecut am participat la ambele competitii organizate de BKO in Club Tac: Pro Tour, respectiv Amator.

Sambata la Pro, am fost 30 de jucatori, Mario Toader si Ovidiu Cristea avand tur liber pe piramda dubla, fiind primii clasati in ierarhia Pro. S-a jucat bila 9, primul la 9, ca la Eurotour.Dintre toti cei de pe tablou am avut probabil cel mai accesibil adversar, pe Sever Georgescu, insa socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Am inceput relaxat, si dupa ce am bagat alba odata cu optarul (in primul joc) si am lasat un nouar pe labiile buzunarului, "dom profesor" Sever jubila, avea 2-0. Am egalat la doi din situatii nu foarte grele, apoi a inceput distractia adevarata.

In jocul 5, nu risc un sesar greu si aleg sa fac safe. Lipesc alba de 7 si duc sasele pe manta cealalta. Degeaba. Tehnica si zeii biliardului erau in buzunarul vestei lui Sever. O lovitura cu manta, dura, intensa, feroce, a sters sasele, apoi alba s-a luat piept in piept cu opatrul, care dupa ce s-a rezemat de alte doua mante s-a dus la culcare, in buzunar. Respirasem usurat totusi, n-avea lovitura la sesar.

Pe dracu! O stachie calculata a dus sasele cu manta in buzunar. Am respirat iar usurat, avea lovitura lunga la 7, iar alba era pe manta, Pula si bascula! Stiti cand ratezi buzunarul de jos? Dar nu cand faci colt colt si lasi bila pe gaura! Atunci cand ratezi asa la vreo palma si apoi bila se duce in buzunarul de pe diagonala. Asa s-a intamplat. La nouar nu e nevoie sa va spun, a intrat cu manta...

Nu mai stiu cum am pierdut si urmatorul frame si Sever avea 4-2 si fornaia ca un cal de curse. Iau time out si ma gandeam ca si mantele astea au demnitatea lor si se vor linisti, in plus, am decis sa ma tarnsform in vulpe, sa-l las pe el sa atace si sa joc safe cand nu sunt sigur, chit ca e optar sau nouar.

Am venit la 4-4, apoi iar am tras apa. Iar ratari, iar ceva carambol cu enshpe bile si noua in buzunar. Sever agita pumnii in aer si il aud si acum cum inainte sa faca 7-4, ramanand bine la 9 dupa o bila ciudata, mi-a zis: "al meu esti!". Time out nu mai aveam. Sever isi freca mainile de parca o vedeam pe baba cloanta salivand la un bebelus fara aparare.

Apoi a inceput.

Joc cu joc. Atentie, speculand greselile lui. La 6-7, sparge si... Vorba vine sparge, ca a facut miscue. Alba a lesinat belalie pe langa rombul de bile. BALL IN HAND mother fucker! Si fac 7-7 la 3 faulturi de-ale lui.

La 7-7 ajung cu free ball cu 4 bile pe masa si ratez nouarul lung, pe manta. Deja simteam cum fabrica de textile imi pregatea un tricou cu "Prostu' satului". La 8-7 pentru el, Sever sparge perfect. Pentru mine. Adica nu sparge. Ca a dat pe langa. Am crezut ca se sufoca. Sau ca e rac. Cred  ca a vrut chiar sa isi rupa tacul. BALL IN HAND mother fucker!. Ziua cartitei. 3 faulturi in contul lui, 8-8 pe tabela.

Avand in vedere ca mai departe am jucat cu Mario (remember, a avut tur liber), rezulta ca am castigat decisivul. Cand am dat noroc la final, Sever mi-a tinut mana strans si lung, de parca meciul inca se juca. A vrut sa imi spuna ceva, dar l-am inteles din privire.

Cu Mario a fost distractie. El a jucat bini di tat, eu mi-am gasit o spargere buna si am exersat-o cat am putut. Am facut si un break and run, mi-a dat un 9-4 si m-a trimis pe spate.

Pe spate, thriller cu Bogdan Toma. Pana sa treaca 10 minute, intorsesem tabela de 4 ori, pentru el. La 4-0 am inceput si eu sa mai bag una alta. Am venit la 3-4, apoi s-a dus la 8-5. Era cam 14:30. La 17:00 juca Barcelona. La 8-5 avea o lovitura grea la un sesar si mi-am zis, daca rateaza sesaru' io il intorc, il bat si sa ma lase in pace. Si a ratat. Si 6-8. In urmatoarele doua jocuri a ratat optari accesibili. Se facu 8-8 si in mine simteam circul globus, cu jongleri si scamatori. Tomita fierbea, eu asteptam sa rateze iar optarul :)))

In decisiv a ajuns la optar. Si desigur, l-a ratat. L-a lasat lipit de un colt, iar eu l-am ratat cu gratie, motiv pentru care de la fabrica de textile m-au sunat sa imi spuna ca e gata tricoul. A batut el, 9-8 daca va intrebati :))

Duminica la Amator, grupa cu Nanu, Ionescu si Alecu. Am pierdut 4-5 la Nanu, dupa un joc cu multe ratari de ambele parti. Mai exact 19 el si 20 eu.

Apoi am batut 5-2 pe Ionescu, care nu se regasea. Am zis bogdaproste, am rezolvat si doua combinatii si plovarul cu mos craciun de pe mine nu prea cadra cu situatia.

L-am batut si pe Alecu cu 5-3 si uite-asa mersei pe piramda simpla de pe locul doi in grupa. Era aproape 14:30 si urma sa joc cu Iliescu. La 17:00 nu juca Barcelona, dar oricum as fi prins meciul. Mi-a dat la zero. 6-0. Sase la nimic. Castigati la loz in plic.

Daca vreti sa stiti cum se fac bani din biliard, nu ma intrebati pe mine, ca nu stiu :)) Intrebati-l pe
Mario care a castigat dupa un jump al lui Ovidiu :) in decisiv.

De asemenea, daca vreti sa stiti cum se fac bani din biliard, cititi aici la Iulian Dragne, care a castigat turneul Amator.

P.S. Chiar va rog sa intrati pe link-ul de mai sus. Iulian plange daca nu intrati pe blogul lui :P

P.P.S. Ramane valabil, daca vreti ceva scris misto sau alte chestiuni, da-ti-mi un semn. Sunt scump, dar merit. Nu de alta, dar din biliard nu se castiga prea bine :)) Ma gasiti pe linkedin

...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu