marți, noiembrie 03, 2015

Suntem sange in gura lupilor

...

Sunt trei patroni la Colectiv. Regreta. Poate sunt oameni de treaba pe-acasa. Poate dau saru’mana vecinelor de bloc. Daca mai stau la bloc. Ceva ma face insa sa recunosc tipologia. Aia de lup tanar. Poate de beizadea. De smecher educat. Probabil au si ei gesturile de mafiot afectat in devenire. Spun probabil pentru ca nu i-am vazut la volan. Sa ii vezi cu dreapta pe volanul SUV-ului, la “ora 10” si stanga in barba de trei zile, ganditori si zeflemisti. Am vazut gesturile de mafiot afectat in devenire. In glugile hanoracelor trase peste fata. Sa nu ii vada cine? Vecinele carora le dadeau saru’mana? Ca pe noi restul nu ne intereseaza fetele lor. Si-au tras glugi ca moartea, doar ca in loc de coase in maini aveau catuse.


Ei sunt lupii tineri. Ca ei mai sunt si altii. Beizadele care omoara oameni intr-un taxi si urla ca se pisa pe politie ca ei pleaca la Amsterdam a doua zi. Hrebenciuc junior care isi recunoaste acuzatia de spalare de bani si preda in continuare la ASE. Sa fie model pentru viitori lupi tineri.

Lupii tineri vor sange. Si bani. Lupii tineri nu pot uita de unde au plecat, pentru ca ei nu au plecat de nicaieri. Celelalte generatii au plecat de undeva. Aia sunt deja lupii batrani. Care isi mascheaza sangele cu diplome false, grade inventate si cocarde de primar puste peste burdihan. Poarta ochelari si sprancene pensate. Arata uneori ca niste cucuvele dar sunt lupii batrani.

In timp, lupii isi vor schimba parul. Unii vor purta zeghe, vor scrie carti si vor avea aparenta de cainta. Dar tot lupi vor fi. Din fericire, sau din nefericire, suntem multi. Au de unde sa muste, dar exista sansa sa li se toceasca in final coltii. Si atunci cand nu mai poti mesteca, te mai si ineci.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu