miercuri, noiembrie 25, 2015

10 ore de biliard pentru un loc 4

...

Ieri am avut una dintre cele mai bune zile la biliard, de cand ma stiu. Poate o finala de Cupa Presei si una de bank pool la Titan sa mai fie notabile ca si constanta si rezultat.

Am luat locul 4 la BKO Amator, dupa o zi inceputa la 15:30 cu Catalin Toropoc, cu care ma mai antrenez uneori inainte de concursuri.

Chiar de la seturile cu el, pierdute ce-i drept, am jucat mai ingrijit ca de obicei, cu ritm gasit, nu impus, asta o stiu de la Iulian Dragne :) si am pierdut onorabil in fata unui Catalin care uneori a legat break and run-urile cum as lega eu cuvintele :))

La concursul inceput la 18:30 am fost 33 de jucatori, doar unul de la BKO Pro - Auras "Hiena".

Am avut grupa cu Sonia, Gabi Gosa si George Popescu. Cu Sonia am inceput calm, atent, am reusit si un B&R si am fost tot timpul la conducere. Am profitat de micile ei erori si in multe situatii in care alta data as fi dat la gaura, de data asta am jucat la procentaj, alegand safe-urile. Alegere buna. Am castigat in decisiv, 6-5, dar am fost calm si increzator si la ultimul frame. Cumva simteam ca e partida mea.

Cu Gabi Gosa am cautat sa pastrez ritmul si desi m-a condus 4-3, am stat cu mintea la masa si am taxat greselile lui. 6-4. A urmat meciul cu George, care surprinzator pierduse cu Gabi cu 1-6 si o batuse pe Sonia cu 6-3 de la 0-3. Asa cum mi-a zis si alta data, sunt probabil singurul jucator care nu l-a invins niciodata pe George. N-a fost nici de data asta, ratarile mele si experienta lui ducandu-l la 5-1, scor la care puteam fi eliminat din cursa pentru calificarea din grupe, daca Gabi Gosa invingea pe Sonia. La 5-1 pentru George, ajunge la 9-ar, drept, un pic departat de manta. Decid sa il las sa dea si rateaza. Mi-a spus ulterior ca a crezut ca ma ridic sa cedez meciul si nu s-a mai concentrat. Cum necum, de la 5-1 s-a terminat 6-4 pentru el si cum Sonia l-a invins pe Gabi, am terminat primul in grupa.

In primii 16 am jucat cu Stefan Danescu, cu care am ppierdut clar o finala "pe spate" la un alt BKO Amator, tot de bila 9. A inceput sigur, jucand rapid si facand B&R. A facut 2-0 pe o eroare a mea si totusi aveam in cap ca pot si ca voi avea sanse. Apoi a inceput sa rateze. Am inchis mesele lasate de el, fara sa imi tremure tacul sau mintea si deja la 4-2 pentru mine simteam ca el desi poate juca foarte bine nu mai avea starea mentala sa fie perfect. Si nu a fost, am incheiat 6-2 si urma sa joc in primii 8 cu Auras.

Fiind de la PRO, Auras mi-a dat avantaj un frame si am inceput unul dintre cele mai intense meciuri jucate vreodata. Desi m-a batut fara exceptie pana acum, mereu am asteptat jocurile cu Auras cu interes, fiind dupa parerea mea unul dintre cei mai "vulpoi" jucatori, care are un joc de siguranta rutinat, cu care daca nu esti obisnuit te macina si te face sa ataci, sa gresesti, sa pierzi. Am avut 2-0, a egalat, am schimbat multe safe-uri, pe unele le-a castigat el, pe altele eu. Am fost in fata pana la 4-3, apoi a facut el 5-4. La 5-4, dintr-un safe al meu a gasit bila 1, a facut un carambol ciudat si a intrat la buzunar, lasand o oarecare combinatie 3 cu 9. Auras a multumit zeilor biliardului :)) iar eu in mintea mea gandeam ca zeii biliardului nu au intervenit inca.

A ratat combinatia si am ajuns intr-un final tactic cu 5, 6. 7,8 si 9 pe masa, cu 4 dintre ele aliniate si blocate langa manta lunga. Am incercat sa il fac sa greseasca, a ales sa faca un fault intentionat blocandu-mi si mai clar bila 9. Pana la urma am cedat randul la masa si fiind grea, a ratat 8-arul. Am egalat si am jucat decisivul. Unul in care a ajuns la ultimele 2 bile, si a ratat un 8 usor. Am alternat apoi la masa de vreo 3 ori fiecare, jucand lovituri la 2 capete fiecare, si ratand si lasand safe-uri amandoi. De data asta a fost el un pic mai agresiv si impulsiv si mi-a lasat un 8 pe manta, de taiat greu, insa am stat un pic de vorba cu zeii biliardului si am inchis masa. 6-5.

Restul e istorie. Am jucat semifinala cu Cristi Oprea si am pierdut-o categoric ca scor, 6-1. Cu siguranta am avut ocazii sa am alt scor, dar cumva ma deconectasem dupa meciul cu Auras. Am jucat finala mica cu Ruslan, un meci de nebuni, cu bile grele bagate si ratari de necopti. 6-3 pentru el.

Atat decat. Mi-a placut si vreau mai mult!

p.s. Multumiri lui Iulian pentru tot am invatat de la el si lui Catalin pentru antrenament si incurajari :)

...

2 comentarii: