vineri, iunie 05, 2015

Restaurant Transilvania - Brasov, de la foarte bine la "merge si asa"

...

Am revenit la restaurantul Transilvania din Brasov, dupa ce anul trecut in precedenta vacanta in orasul de sub Tampa mancasem boiereste, bun si ieftin la acest local.

Cu zona de nefumatori jos, de unde se pot vedea bucataria si pregatirile, restaurantul are zona de fumatori la etaj.

Daca anul trecut am fost impresionat de calitatea mancarurilor (ciorba de vacuta, pastrav la gratar, un piure de spanac cu usturoi de baleai ca prostu, iar in alta zi un meniu ieftin, perfect gatit - ciorbita, snitel, cartofei si salata), de data asta s-a aplicat proverbul cu pomul laudat si cu sacul.

Cum e mancarea la Restaurant Transilvania


Daca servirea a fost la fel de amabila, desi ospataritele erau altele, curatenia la cote la fel de inalte si preturile la fel de jos, mancarea a fost cu cel putin o clasa sub ceea ce ma asteptam.

Ciorba de vacuta foarte buna, cu o smantana groasa, ca la carte, m-a surprins pe final cu o bucatica de carne de vita efectiv prajita/arsa pe una din parti. Aici sunt doua variante: ori carnea de vita a fost calita inainte de a fi pusa la fiert (ceea ce n-am auzit sa se intample), ori era o bucatica de carne dintr-o friptura care a fost reciclata. Nu se face!

Pastravul la gratar a fost ok, dar piureul de spanac mi-a parut mai apos ca data trecuta si parca mai putin savuros.

Un alt fel de mancare incercat a fost o tochitura marca restaurantului, care insa s-a prezentat sub forma a doua cupe de mamaliguta (fiarta corect si fierbinte) si o suita de bucatele de carne de porc (1,5-2 cm) trase la tigaie, alaturi de niste carnaciori subtiri, taiati la aceleasi dimensiuni, dar care ori erau prea picanti pentru gustul meu, ori nu erau la fel de proaspeti pe cat ar fi trebuit.

Cestea de mai sus (ciorba la dublu), doua ape si doua cafele, 84 de lei.

Ca observatie, la ora la care am fost (16:30), restaurantul era gol, iar la plecare le-am urat fetelor care lucrau acolo pofta buna. Mancau o specialitate suta la suta proaspata: cartofi prajiti cu gratar :)

Concluzie: Daca in 2014 le-as fi dat nota 9 la calitatea mancarii, de data asta am ramas cu un gust amar si cred ca merita un 6. La pomul laudat sa nu te duci cu sacul. Poate o sa ii mai incerc o data in sejurul acesta si voi face un update.

Plusuri:
- amabilitatea si promptitudinea personalului
- curatenia de peste tot
- preturile

Minusuri:
- calitatea mancarii
- faptul ca angajatii serveau masa chiar in salonul de jos, chit ca la ora aceea nu erau alti clienti

Recomandari:
- mergeti in weekend, poate fiind trafic mai mare si produsele sunt mai proaspete si fara reciclare

Note:
Produse: 6
Service: 9
Preturi: 9
Curatenie: 9
Personal: 9
Total: 42/50

...

3 comentarii:

  1. Nu ti se pare ca mananci prea multa carne ??

    RăspundețiȘtergere
  2. In general vorbind... felul 1: carne, felul 2: carne. Poporul roman mananca exagerat de multa carne. Si sa nu vb de faptul ca un singur fel de mancare e mai mult decat suficient (ori felul 1, ori felul 2... dar nu amandoua). Sa nu uitam ca nu traim ca sa mancam..... exista si ziua de maine, sa stii

    RăspundețiȘtergere