vineri, aprilie 03, 2015

10 motive pentru care nu s-au inscris decat 18 jucatori la Nationalele de billiard - Muntenia

...

Maine are loc prima etapa de Campiont National de Biliard pe zona Muntenia. S-au inscris 18 jucatori pentru aceasta faza, un numar care a tras deja semnale de alarma federatiei, care a facut online un sondaj referitor la motivele pentru care jucatorii nu s-au inscris in competitie.

Din discutiile avute cu alti jucatori de billiard, am facut o lista cu motive pentru care jucatorii nu s-au mai inscris la Nationale.



- Federatia nu a reusit sa atraga parteneri media care sa mediatizeze biliardul

- Federatia nu a reusit sa atraga sponsori ai competitiei

- Au fost situatii in care calendarul competitional anuntat la inceputul anului nu a fost respectat

- Taxe mari (ex. Taxa 100 de lei la o editie a Cupei Romaniei)

- Lipsa premierilor (aici se va face discutia ca majoritatea federatiilor nu acorda premii. Atragerea sponsorilor ar fi asigurat si fonduri de premiere)

- Pentru actualul sezon s-a anuntat un calendar competitional care se suprapune in 3 randuri peste alte etape dintr-o alta competitie (mai exact BKO)

- Numarul mic de etape dintr-un sezon

- Sistem care nu atrage jucatorii medii si sub medii (citez: “oricum castiga Ladanyi, Ovidiu, Babken, Gandac, Braga sau Sergiu Voicu)

- Senzatia ca Federatia este condusa de un grup cu circuit inchis

- Sistemul folosit este depasit

Daca mai stiti/au auzit si alte motive, va rog sa le impartasiti aici!

...

7 comentarii:

  1. Faptul ca unii spun ca " oricum castiga Ladanyi, Cristea, Babken, Voicu sau Gandac " NU este un motiv de a nu participa la CN. Stim bine ca rezultatele celor mai sus mentionati sunt f.f. bune pentru ca se si antreneaza f.f. mult. In orice sport trebuie sa te antrenezi mult timp, sa fii serios si sa abordezi orice competitie intr-un mod sportiv doar pentru performanta. Din pacate, se pune mult prea mult accentul pe bani si NU pe performanta. Cat privesc aspectele de mai sus, motivele altor sportivi, este clar ca la varsta de 20 - 40 ani nu se mai cheama ca faci sport de performanta ci ar trebui sa ai si o alta sursa de venit. Deocamdata, nicaieri in lume, BILIARDUL nu este o profesie si deci nu ai cum sa ai carte de munca pentru o profesie inexistenta la Ministerul Muncii. Este posibil ca noile generatii sa beneficieze, in timp, de alte legi. Dar mai este cale lunga pana acolo... Atd Biliard semneaza cu maxima prietenie...

    RăspundețiȘtergere
  2. Inca o data ma simt nevoit sa comentez punctual afirmatiilor de pe acest blog:
    1. Campionatul National transmis integral live pe gsp tv. Sa ne aducem aminte care era activitatea in biliardul romanesc inainte de infiintarea federatiei. Desigur, asta e doar o coincidenta
    2. Sponsorii sunt atrasi de nr. mare de participanti si valoare
    3. Se intampla si la case mai mari. Sunt convins ca s-a respectat intr-o proportie destul de mare
    4. Poti participa la campionat fara sa vii la Cupa Romaniei. Celelalte taxe sunt cele mai mici din TARA (ma refer la federatiile sportive)
    5. Premii s-au dat, cum am mai spus peste 30.000 lei numai pt. Muntenia si Campionul National in anul 2014
    6. Federatiile isi intocmesc calendarele in functie de forurile superioare (EPBF, EBC) si nu exista o libertate deplina. In plus, FRB-P este singura organizatie autorizata sa organizeze si sa reglementeze ramura se sport Biliard. Ceilalti interesati ar trebui sa respecte calendarul federatiei. E logic, normal si legal.
    7. Avand in vedere nr. de concursuri organizate de terti in Bucuresti si in tara, am cosiderat ca e suficient. In caz contrar trebuia sa mai adaugi cateva etape la punctul 6
    8. Jucatorii medii si sub medii au sansa de a juca impotriva celor buni fara sa piarda foarte multi bani, cum s-ar intampla daca ar juca pe bani cu ei. In plus, nu au cheltuieli mari de transport/cazare, etapele fiind locale
    9. Asta se poate spune despre orice organizatie din lume.
    10. Veniti cu idei sa-l inbunatatim.

    Gabi Visoiu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc pentru feed-back. sper ca o sa il citeasca cat mai multi dintre biliardisti

      Ștergere
  3. 11. Nu avem fete care sa joace ca cea din poza aleasa de tine pentru aceasta postare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici nu ti-ai dori sa ai... Ciprian special nu i-a pus si fata domnisoarei :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Din toata aceasta avalansa, acest mini-tsunammi, lipseste o precizare foarte importanta: "Unii"; de ce "unii" jucatori nu vin maine.
    Generalizarea unora, mai ales insotita de un limbaj nedemn, e nepotrivita. Intrucat in afara celui mai speculat motiv, altii pur si simplu nu pot maine. Asa cum in niciun an 90% dintre jucatori "nu pot" la toate etapele. Din diverse motive personale, concedii, vacante, etc. Asa, la unii, nu se poate maine.

    Urmatorul pas de-a dreptul hilar a fost "De ce v-ati mai legitimat?" Pentru ca un procent covarsitor dintre cei care nu vin maine, vor veni la restul etapelor. Si nu si-au pus problema ca ar putea exista vreodata o situatie in care sa fie nevoiti sa se justifice sau sa fie chestionati sau jigniti. De la cate participari la CN in sus e ok sa te simti? De la cate participari e ok sa zici: "Mediocru sau nu, ma simt...ca si despre mine e vorba" De la una? Ca din tot ce s-a postat astazi reiese ca fiecare jucator care nu vine maine trebuie sa se justifice, sa dea explicatii, ca nu cumva sa fie un ticalos care nu apreciaza, care nu e un adevarat sportiv si care se duca in ograda altora unde sunt mai multi bani.

    Poate ar fi necesara mai multa moderatie in afirmatiile cu caracter de generalizare si poate ar fi bine ca "forurile superioare" sa faca nota separata si nu sa le incurajeze. Sau sa exprime o pozitie oficiala. Chestionarul si invitatia la comunicare au fost, de exemplu, o initiativa adecvata.

    Mai departe nu consider normal, in primul rand, ca toti jucatorii legitimati si neinscrisi la o etapa sa fie etichetati, sa fie jigniti sau calomniati chiar si la nivel de generalizare. Daca acest lucru nu poate fi stopat sau controlat la nivel individual, ar trebui macar ca forul guvernant sa invite la moderatie in afirmatii.

    Sigur ca acea situatie invocata e neplacuta. Pentru ca clasamentul national ramane oglinda sportiva oficiala. Sigur ca rusinos sau nu, dezamagitor sau nu, ramane pana la urma dreptul fiecaruia de a alege si libertatea fiecaruia de a actiona in consecinta fara a fi pus la zid. Sigur ca asa cum unora li se pare anormal, unor li se pare perfect normal sa faca vor atat timp cand nu incalca vreun regulament. (Apropo: la cate etape, indiferent de zona, sunt aceiasi foarte multi jucatori care vin in blugi? Si nu se intampla nimic? La fel cum altii vin de fiecare data in pantaloni de stofa? La competitiile din afara cum se poate gasi un nadrag potrivit?...)

    Astea, insa, sunt alte discutii. Insa manifestari si iesiri belicoase de genul celor de azi nu vor face decat sa indeparteze si mai multi jucatori...sportivi...oameni, pana la urma.

    Semneaza un sportiv, un jucator care respecta biliardul, regulamentele, disciplina, etc., indiferent de nivelul de joc, de etichete, etc.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere