vineri, noiembrie 07, 2014

Marul otravit sau de ce neamtul nu negociaza cu blonda

...

Conducerea PMP va avea, vineri, începând cu ora 16.00, o şedinţă la Snagov, pentru a discuta poziţia partidului faţă de turul II al prezidenţialelor, a declarat secretarul executiv al PMP Vasile Gherasim.

Vasile Gherasim a precizat că, după părerea lui, PMP susţine dreapta în orice variantă, însă problema apare odată cu anunţul lui Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidenţiale, că nu va negocia cu nimeni.

"Părerea mea este că noi susţinem dreapta în orice variantă, însă, în condiţiile în care Klaus Iohannis apare la televizor şi spune că nu negociază cu nimeni, nu putem să intrăm cu forţa în casa omului. În aceste condiţii, vom discuta ce atitudine politică să avem atunci când cel care ar trebui să fie partener îţi spune «nu veni la mine că e poarta încuiată»", a adăugat Vasile Gherasim.

El a spus că, din experienţa lui politică, nu a mai întâlnit aşa ceva, ca un lider politic să nu considere negocierea drept o tehnică şi practică politică modernă.


Elena a avut tzanhpe mere. Eu am doar unul. Elena de fapt nu le are, a avut niste oameni care i-au pus garantie merele lor ca sa ajunga ea la gem. N-a ajuns. Acum  Elena vrea la gem. Elena are doar un mar. Dar crede ca poate decide ce sa faca x si y care au girat cu merele pentru ca ea sa ajunga la gem. Si asa ca e mirata ca neamtul crede ca poa sa faca gem cu merele venite fara compromisuri. Cum sa se intample asa ceva?

Pai e simplu, Elena. Tu ai un mar. Atat. Dar te-ai obisnuit, la fel ca Vadim, ca Diaconescu sau ca Tariceanu, sa crezi ca ai toate merele din tara asta. Si vrei sa faci troc cu sperantele noastre. 

Politicienii ajung la gem, ciolan, putere, negociind intre ei cu drepturile noastre. Cu noi nu negociaza nimeni. Ar fi prea greu si nesustenabil, nerentabil. Si drept sa spun, prefer sa imi bag marul in oala cui vreau eu, chit ca stiu ca din gemul ala s-ar putea sa nu apuc. Dar macar sa stiu ca omul ala caruia ii dau marul meu nu vine cu texte si cu povesti.

Un suflator in oala de la PMP ne spune ca el n-a mai auzit asa ceva in politica, adica sa nu se negocieze. Apai s-a intors livada cu radacinile in sus?

Apai s-a intors stimabililor. Voi astia din PMP aveti cate un vot fiecare, atat. Si eu, daca as fi in locul neamtului, n-as vrea marul vostru otravit. Stiu ca Viorel se face frate cu dracu ca sa treaca turul doi, vezi "parteneriatele" cu Vadim, Diaconescu, Tariceanu si UDMR-ul. Dintre toti, baietii aia cu placute bilingve sunt singurii care si-au dat seama ca daca iti pui merele in troaca ti le mananca porcii, asa ca au indemnat oamenii lor cu mere sa voteze cum doresc.

Dupa mine, neamtul face bine ca nu negociaza. Un mar putred poate strica tot gemul.

...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu