sâmbătă, iulie 28, 2012

Foisorul cu flori

...

are patru stele, merita fiecare dintre ele. e pe drumul catre cota 1.400 din Sinaia. are un restaurant, Riegler de mare angajament, cu serviciu la milimetru. dar, ca sa trec la obiect, le iau pe rand.

Foisorul cu flori - cum ajungi

rezervi direct la ei, prin pagina oficiala sau prin booking.com. eu am ales booking si din cauza faptului ca ai la indemana review-uri. pretul prin booking - 540 lei/ doua nopti, doua persoane, camera dubla matrimoniala, mic dejun inclus, este mai mic cu aproximativ 10%. de ajuns, ajungi in sinaia si o iei pe drumul spre cota 1.400. urci pana dai de hotel, pe drum fiind 3-4 indicatoare care te ghideaza inca de la iesirea din centrul orasului catre Foisorul cu flori

Foisorul cu flori - cum sunt camerele

camera dubla matrimoniala este decenta si iti da value for money. curata ca lacrima (am ajuns la 13:15 si am fost rugati sa asteptam pana la 14:00 - ora de check in pentru a fi in ordine camera. a fost), baia spatioasa, cabina de dus ok, fara vicii, o placere sa asculti muzica in timp ce te speli :D. halate de baie, papuci, prosoape albe curate, vreo 6 daca nu ma insel, casca de sus, cosmetice, the usual stuff. patul matrimonial ca un pat matrimonial, mare, inalt, cu perne mari - 2 si mici - 2, nu scartaie, salteaua medie, nici f tare, nici f moale. decorul interior usor burghez, cu scaune ce te duc in vechea sinaie regala, dar cu confortul anilor in care traim. plasma toshiba cu diagonala de 80 cm (cred), canalele de sport pentru amatorii de liga I, fara canale pentru adulti sau HBO. un pic haotic programate canalele, o repogramare in ordine alfabetica ar fi fost binevenita (primul punct negativ). minibarul cu doze de fanta, cola, ape minerale si plate, sucuri naturale de portocale, 2 beri, whiskey, vodca, vin. preturi de minibar, dar nu f mari, nu intru in detalii. al doilea punct negativ: minibarul nu facea fata celor amintite, bauturile fiind doar un pic peste temperatura camerei. sifonier incapator, seif, perie de haine, umerase destule. fara probleme cu niciun intrerupator. doua randuri de "perdele", astfel ca dimineata poti sa dormi cat vrei, cu ele trase vei crede ca e inca noapte. balconul spatios, cu jardiniere pline de flori, scaunele confortabile. doar pe balcon se fumeaza. cine vrea sa fumeze in camera plateste la final de sejur inca 180 de lei pentru "curatenia generala". al treilea aspect negativ: camerele au balcoanele la strada, asa ca ziua - mai ales - daca vrei sa te odihnesti bucurandu-te de aerul de munte, cu usa balconului deschisa si nu ai somnul foarte adanc, traficul spre cota 1.400 te va deranja. internetul merge brici. curiozitatea este ca pe terasa te poti loga fara parola la wifi-ul lor, in schimb, in camera te loghezi cu parola, primita odata cu cartela de acces in camera. ca observatie de bun gust, camerele au fiecare numele unei flori de munte, pe langa numerotarea clasica.

Foisorul cu flori - cum e la restaurant

servire foarte prompta. de fiecare data, in cel mult 1 minut de la sosire erau aduse meniurile, iar ospatarii erau foarte atenti sa preia comanda de indata ce dadeai semne ca ai consultat meniul. interiorul extrem de cochet si bine aranjat, terasa perfecta si recomandata pentru vara (e pacat sa nu te bucuri de ozon, de brazi, chiar si de imaginea ploii de vara la 22-24 de grade). meniul este exact cat trebuie de amplu, 4-5 ciorbe/supe, 5-6 antreuri, 10-12 feluri principale, 8-10 garnituri (recomand bebelusii de morcov cu ciuperci - sote), 5-6 deserturi, o multitudine de bauturi alcoolice si non alcoolice. preturile corecte pentru ceea ce primesti, calitatea mancarurilor medie sau peste medie. ca exemplu: ciorba de vacuta - ok, carne din abundenta, fiarta corect, legume variate, nu foarte acra, nu foarte sarata. salau in crusta - doua fileuri imense, pane, cu fulgi de porumb deasupra, servite cu un sos ce se vrea remoulade, dar nu este. personal am cerut lamaie si a desvarsit o masa in care alaturi de o apa plata, un fresh de portocale si nelipsitele ardei iute si smantana a dus nota la 74 de lei. recomand minunata placinta de mere cu sos de vanilie la doar 15 lei, doua bucati grozave ce te duc cu gandul la tort, si un sos de vanilie care mergea de minune cu stafidele din placinta. micul dejun - se serveste intre 8 si 10:30, in sistem bufet suedez si este inclus in pretul camerei de hotel, carnaciori, scrambled eggs, cereale - vreo 3 feluri, iaurturi, lapte, cafea, 4 feluri de ceai, apa, suc de portocale, branzeturi,unt, gemuri, mezeluri de calitate, ardei gras, catsraveti, rosii, icre, pepene rosu si galben, paine prajita, paine alba, integrala, pateuri, croissante.

Foisorul cu flori - servicii

personal la 4 ace, atent, respectuos, foarte saritor, fara aere. bagajele duse in camera, taxi comandat pe loc, mic dejun sau ceaiuri aduse in camera. do not disturb pus pe usa a insemnat do not disturb. observatie cu plus: hotelul are lift.

Foisorul cu flori - atmosfera

perfect daca vrei liniste, mai putin la masa. la restaurant vin foarte multe familii cu copii, multe dintre ele fiind cazate in house. in rest, vin foarte multe grupuri, am intalnit si straini, per total un loc ok, in care voi reveni cand mai am chef de confort si servicii atente in sinaia.

...


4 comentarii:

  1. Sigur, si muritorii de rand scot imediat din buzunar 540 de lei pentru doua nopti. Sa fim seriosi! Astea-s vedetisme!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pretul se rapoarteaza la conditii si la asteptari.
    Pentru 4 sau 5 stele in Sinaia pretul oscileaza in jurul valorii de 250 de lei.

    Daca vrei sa mergi strict pentru cazarea si umblat/gratare, se gasesc si preturi de 80-120.

    Cred ca articolul n-a tintit un grup potentiali de clienti anume si a prezentat situatia "Asa-cum-este" raportat la experienta autorului.

    Lucian

    RăspundețiȘtergere
  3. "Lucian", nimic de pe blocul asta nu "tinteste" vreun grup anume de oameni. Cui ii foloseste informatia, bine, cui nu, nu. Namaste! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. E hai, lasa :) Macar poeziile tintesc ceva anume :)
    Namaste:)

    RăspundețiȘtergere