joi, februarie 09, 2012

Taxi 2000 - o poveste cu maimuta

...

Cursa standard - 12 lei

merg zilnic cu taxiul, stiu destul de bine cat face o anumita cursa la tariful de 1,39 lei/km si stiu cam la centima cat face cursa de la mine de acasa (Salajan) pana la job (Eminescu/Aurel Vlaicu). ca sa fiu exact, cursa asta, pe un traseu standard face in jur de 12 lei. uneori, daca e foarte aglomerat, urca pe ceas pana spre 14 lei. niciodata mai mult.

Indicativ 220 - 17,42 lei

ieri dimineata, comanda la taxi 2000. vine masina cu indicativul 220 si numarul B-45-SKU. apropiindu-ne de Tunari, adica la doar o strada de locul unde cobor (Eminescu cu Aurel Vlaicu), arunc din obisnuinta o privire la aparat. surpriza: arata 16,80 lei. Am ajuns la destinatie, am cerut bonul fiscal, l-am primit. Cursa facuse 17,42 lei. Pe parcurs niciun ambuteiaj, ba, mai mult, din 13 sau 14 semafoare, mai mult de jumatate le-am prins pe verde. ca sa nu ii fac o scena tanarului, am zis sa verific prin comparatie seara.

Indicativ 830 - 11,73 lei

zis si facut. plec de la job spre casa, acelasi traseu, un pic mai aglomerat decat dimineata, dar oricum fara ambuteiaje. ajung in Salajan, cer bonul, nicio surpriza: 11,73 lei.

Maimuta sau aparat dereglat?

pe cele doua bonuri distantele sunt altele. pe cel umflat, aflu ca de acasa pana la job pe traseul A-B-C-D, sunt 9,786 km. pe cel normal, pe traseul A-B-C-D, distanta e de doar 6,138 km.

sa fi fost mai frig seara si sa se fi contractat asa mult distanta? :D

intrebarea care ramane este urmatoarea: draga taxi 2000, cu care merg constant de prin 2007, nu vreti voi sa verificati aparatul de taxat de pe masina cu indicativul 220? nu zic ca pe frigul asta a vrut sa salveze de frig vreo maimuta de la zoo, dar poate are aparatul dereglat.


Extra: de cand a venit gerul, mi s-a intamplat de doua ori ca din strada, taximetristi de la Leone sa imi spuna direct ca merg oriunde dar nu pe aparat, ci pe intelegere. tot in perioada asta, mi s-a intamplat sa vad intr-o  seara in care temperaturile erau pe la -15 cam 4/10 taxiuri cu bec verde si cu pasageri inside - adica dusi fara aparat, incalcand legea. Voi aveti ceva povesti cu taxiuri care fura?

...

15 comentarii:

  1. Pentru conformitate solicitam ajutorul dvs pe mail taxi2000romania@gmail.com. Va rugam trimiteti scan de pe bon precum si detalierea traseului in cazul lui 220 si in cazul lui 830. Va multumim anticipat Echipa Taxi 2000.

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc pentru promptitudine, am trimis catre dumneavoastra atat bonurile cat si detalierea traseelor

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, am patit eu cu Cobalcescu prin iarna, anul trecut. Era vreo 6 dimineata, mergeam spre redactie. Eram semi-adormita si nu m-am uitat la aparat. In mod normal, cursa de la Gara de Nord pana in Pipera face 9.5 - 11 lei, in functie de trafic. In dimineata respectiva, cand ajungem si ma uit pe aparat... OMG! Peste 30 de lei. I-am zis ca avem o problema, ca de obicei cursa face 10 lei si cum rezolvam situatia? Mi-a spus ca da.... are probleme cu aparatul... (oare daca nu ziceam nimic imi lua 30 de lei asa aiurea?!). I-am dat 10 lei - imi dati cat considerati. / va dau cat face! - si asta a fost... De atunci am trecut la 2000. Cu exceptia unor soferi care nu accepta traseul pe care li-l zici tu, stiind ca mergi pe acolo aproape zilnic, si vor sa te plimbe aiurea - am facut intr-o dimineata, tot pe la 6, vreo jumatate de ora pana in Pipera - in loc de cele 10 minute normale si apoi el si-a cerut scuze ca m-a plimbat si i-am dat tot 10 lei :D -

    RăspundețiȘtergere
  4. :D ai tu o placere sa le dai 10 lei :)) mai lasa si bacsis, ca din bacsis devin si ei mai amabili :) dar na, tu esti norocoasa ca lucrezi in presa :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai scrie pe mine ca lucrez in presa? Si atat face, atat le dau. Pana una-alta, isi trag ei profit de la alti clienti. Aaaa... cu un nene de la 2000 am patit una funny. I-am lasat acolo 1 leu bacsis - cam atat las si eu :p - si apoi incepuse sa se roage de mine. Era un mosulica asa sa ma scotocesc prin buzunare, poate mai gasesc ceva marunt. Si am avut marunt de 10 bani si i-am dat asa... ca unui amarat care se milogea de mine.

    RăspundețiȘtergere
  6. dumnezeule :))) 10 bani? dar din dar se face raiul, dar na, ce stiu eu, eu sunt mana larga :)) si daca te dai jos in pipera unde stim noi, atunci nu tre sa scrie pe tine ca lucrezi in presa

    RăspundețiȘtergere
  7. As vrea sa postati si expertiza finala taxi 2000 sa ne facem o parere daca a-ti vrut un scandal (reclama) pe blog sau daca a fost adevarat. Asteptam! O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. anonim, o sa-ti raspund intr-un post dedicat. apropo, de ce esti anonim?

    RăspundețiȘtergere
  9. Deoarece nu urmaresc prin GFC si nici nu ma pricep prea bine la blog. Oricum o sa urmaresc ca sa aflu finalul povestii cu maimuta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt proprietarul masinii cu indicativul 220 de la taxi2000,contacteaza-ma la nr. de telefon: 0768.457.688

    RăspundețiȘtergere
  11. sal eu merg zilnic cu taxiul si las mereu ceva si pentru sofer 3,4,5 lei depinde cat de amabil este da sai dau fix ca tatuca de sus mai bine o iau pe jos decat sa iei taxiul mai bn iti iei 10 covrigi si mergi pe jos zgarcito

    RăspundețiȘtergere
  12. Este un tarif real 1.39lei/Km. În opinia dumneavoastră. Dacă ați lucra la BBC în Londra şi ați fi plătită cu 400£/lună. Ați fi mulțumită ? La un restaurant de fițe vă vine nota de plată 200 de lei , dumneavoastră achitați 200lei? La un coafor în zona Dorobăți dacă doriți să vă schimbați culoarea la păr din brunet în blond şi trebuie să achitați 400lei tot atâtea plătiți .. Sau e tot una când lucrezi de revelion la BBC cu o zi obișnuită de lucru sau în week-end ..

    RăspundețiȘtergere
  13. ok. sunt oameni care castiga foarte putin. asta nu ii indreptateste sa incalce legea si sa isi rotunejeasca veniturile cu maimute, furand poate tot un om sarac, care are nevoie de un taxi.

    RăspundețiȘtergere