miercuri, noiembrie 23, 2011

Sa declaram maidanezul animal sfant

...

Ma uitam siderat cum boceau cateva doamne in Parlament dupa ce a trecut legea eutanasierii maidanezilor (daca in 30 de zile nu-i revendica nimeni).

Duduile alea care probabil au mai mult timp liber decat prevede legea ar trebui sa mearga si pe la spitalele unde se face antirabic. In Bucuresti aproape 14.000 de oameni sunt muscati in fiecare an de maidanezii pe care duduile respective ii pun mai presus decat semenii dumnealor.

14.000 duduilor care plangeati de vi se udasera gogosarii si pasaricile ca in sfarsit putem spera ca n-o sa mai fie haite pe strada. Si pentru voi si altii care spun ca saracutii maidanezi sunt niste pasnici care nu te ataca daca te simt om bun si ai ganduri frumoase: n-ati vrea voi sa sugeti pula?

Credeti ca haitele de 5-10-15 maidanezi sunt un fel de coruri bisericesti care hamaie lieduri spre delectarea bucurestenilor care trec pe langa ei?
Credeti ca in haitele astea au legi care le interzic sa fie violenti cand le e foame, sau cand un amarat de om trece prin “teritoriul” lor?
Credeti ca maidanezii care au omorat-o pe femeia aia undeva in sectorul 5 aveau vreun drept sa faca asta?

Poate nu e corect ca pentru 10.000 de maidanezi care musca 14.000 de bucuresteni sa-i eutanasiem pe toti, insa legile trebuie facute in primul rand pentru a proteja omul. Plus ca e mai economic.

Cand voi, duduile degraba varsatoare de apa sarata, veti face adaposturi pentru 100.000 de maidanezi si veti asigura privat fondurile necesare pastrarii lor in viata, atunci abrogam legea. Ca as vrea sa se cheltuie doar cateva zeci de lei cu eutanasierea din banii publici. Nu mii de lei ca sa-i tinem in viata pana mor de batranete. Cu banii oamenilor ar trebui sa imbunatatim viata oamenilor nu s-o asiguram pe a maidanezilor. Deci pana faceti rost de bani: ciocu mic si joc de glezne.

Ori vreti sa declaram maidanezul animal sfant si sa-l lasam sa umble prin Bucuresti precum vaca prin New Delhi? Ca tot ne da el lapte-branza-carne-oua-antirabic-spaime-stres-liniste-confort.

Niciodata nu voi accepta ca viata unui animal este mai presus decat linistea si siguranta oamenilor. Daca iti plac animalele, tine-l in casa, scoate-l in lesa, strange cacatu’ dupa el pe strada.

Pentru astia/astea de ati bocit in Parlament si ceilalti care va indignati ca suntem insi care vrem sa eutanasiem maidanezii, o singura intrebare: daca v-ar ucide un maidanez copilul, ati mai avea lacrimi? Ipocritilor!

...

6 comentarii:

  1. Da !!!!!!!!!!! Asa e, taman ieri am calcat in noroc si aveam bocanci de munte... Si eu am animal in casa si respect viata, dar acum suntem nevoiti sa reparam greselile celor care au abandonat animalele pe strazi, inainte sa fie "maidanezi"...

    RăspundețiȘtergere
  2. bravo!!!!! textul e genial!!! ca de obicei, de altfel... :) si dincolo de text, e o realitate la fel de "geniala" numai ca la polul opus: genial de mizera si urata... si cati oameni, din pacate, se straduie sa o mentina :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Ti-am raspuns pe blogul meu fiindca stiu ca si mie mi-a fost adresata, dar cum cred ca 1/000, 1/10.000...1/1000.000.000 e posibil sa fie adevarata convalescenta ta, si orice discutie disensuala te-ar afecta, l-am sters. Oricum ar fi fost inutila orice polemica despre asta atata vreme cat cauza este in alta parte.

    RăspundețiȘtergere
  4. @deepinwhy: convalescenta e pt trup. mintea nu imi e in medical, nici convingerile. cum si tu le ai pe ale tale, nu le sterge. polemica e buna intre oameni rationali. so, vreau sa vad "raspunsul" :)

    RăspundețiȘtergere
  5. lasa-l, nu-l cere ca nu –i in favoarea convingerilor tale si nici in a ta.
    Am deja altceva in cap de scris, e legat de subiect intr-un fel fiindca asa s-a legat.
    Priveste-nainte si lasa-te de politica, nu-i punctul tau forte, uita, eu deja te-am iertat.

    RăspundețiȘtergere
  6. daca ti-am gresit cu ceva ma bucur ca m-ai iertat. cat despre puncte forte, nici prin cap nu-mi trecea ca fac politica. e doar un blog

    RăspundețiȘtergere