marți, noiembrie 22, 2011

De sobolani nu va e mila?

...

pentru astia de sustin maidanezii si sunt impotriva eutanasierii lor dupa 30 de zile in care nu-i revendica nimeni:

- sunteti de acord ca cei care "adopta" maidanezi sa-i tina in casa si sa-i scoata afara doar in lesa?
- sunteti de acord ca in cazul in care, pentru a evita situatiile in care persoane fizice sau asociatii infiaza caini doar ca sa-i scape de eutanasiere, cainii sunt gasiti din nou pe strazi, cel care l-a adoptat sa faca vreo 6 luni de puscarie cu executare si sa nu mai aiba dreptul de a adopta vreodata un maidanez? iar daca e asociatie gen 4 labutze sa piarda dreptul de a functiona?
- viata unui caine vagabond vi se pare mai importanta decat siguranta unui om? daca da, va invit sa dati ochii l amiezul noptii cu o haita flamanda din diverse cartiere bucurestene. credeti ca o sa faca o sedinta ad-hoc si o sa decida ca sunteti pro-maidanezi asa ca nu va capseaza?
- de ce nu aveti initiative de a salva si sobolanii? de ei nu va e mila?

L.E.: Nu vreti sa declaram maidanezul animal sfant?
...

6 comentarii:

  1. Da, eu sunt de acord. Am fost muscat de o haita de genul si am facut 7 zile antirabicul in burta, si este de departe una din cele mai dureroase injectii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru informarea Dumneavoastra: n aceasta problema, municipiul Oradea este un exemplu de urmat. Campaniile de sterilizare a cainilor au dat roade, iar de la 5.000 de maidanezi, cati se aflau pe strazi in 2003, s-a ajuns in patru-cinci ani la 500, numar care s-a pastrat constant pana in prezent, semn ca autoritatile tin sub control acest fenomen. Solutia a fost simpla si eficienta, sterilizarea cainilor cu proprietar. "Ne-am dat seama ca trebuie inchis robinetul de la curte, pentru ca pe strada rezolvam repede problema, dar la om acasa nu puteam avea acces, nu exista lege in acest sens. Asa ca am inceput campanii de educare, de informare a cetatenilor cu privire la beneficiile sterilizarii, si lucrurile au inceput sa mearga, mai ales ca operatiunea se facea gratuit. Lunar, sterilizam 50 de caini numai de la populatie", a precizat Carol Lazar, director la SOS Dogs Oradea, Fundatie pentru Protectia Cainilor Comunitari.

    Aceasta lege e doar o frectie la picior de lemn. Cainii din satele din jurul Bucurestiului, respectiv casele din oras, vor umple din nou strazile. Sa vad atunci ce mai faceti...Cereti uciderea tuturor cainilor din Bucuresti? Din tara? Din lume? Din univers? Si pisicile pot deveni periculoase...

    RăspundețiȘtergere
  3. eu as pune o taxa de stat pe averile supradimensionate, sa fie obligati sa intretina si cainii...comunitari, daca nu vor atunci sa plateasca o taxa pentru orfelinii...comunitari iar daca nu vor nici asta sa le mai trantim niste plusuri pe masinile de peste 30.000 de Euro si pentru cei care au mai mult de doua masini personale, sa vezi ce adaposturi p+1 scoatem pentru caini si pentru copiii strazii.
    In aceeasi idee, "la ce folosesc" si "de ce sa se chinuie degeaba pe ei si pe altii", de ce nu eutanasiem si animalele din paduri sau copiii strazii? Ei la ce folosesc? Adica totul e bun cat ne serveste pe noi? Maine poimaine, nici tu n-o sa mai fi bun de nimic, si daca-ti ia vreun nepot casa sau doamne feri vreun fiu/fiica ceva si ramai la cartoane, cine o sa te mai incalzeasca pe timp de iarna? iar daca ai ajuns acolo sigur n/ai nicio sansa decat sa te iubeasca un eutanasiat dintr/asta.
    Si-apoi de acord, il eutanasiezi, da l-ai intrebat daca el vrea? si daca spune nu? daca spune, nu tu m-ai facut, nu tu ma omori?

    RăspundețiȘtergere
  4. eu zic asa: 1. sa stopam inmultirea lor, deci cei sanatosi sa fie castrati; 2. cei bolnavi, daca nu sunt preluati de cineva, sa fie eutanasiati si 3. sa se promoveze adoptarea lor, caci vina pentru existenta lor pe strada e a noastra, deci trebuie sa ne asumam si responsabilitati... si, din pacate, 4. cei care raman neadoptati sa fie eutanasiati. dar ce conteaza ce zic eu??? :(((

    RăspundețiȘtergere
  5. hm, asta-i alta poveste. Stii de ce musca? Acum serios, stii si ce musca? Gandurile omului. Pe astea le simte, le vede, le intelege si in felul lui de animal se dezice de ele. N-am cum sa-ti explic mai bine. Ai observat ca au predilectie la rromi, la betivi si la fricosi? cred ca da. Daca simt ca esti ok, si ii consideri prieteni, deci nu ti-e frica de ei si daca-ti mai si plac, nu numai ca nu-ti fac niciun rau, dar nu mai scapi de ei, te urmeaza pana-i iei la goana. Bine mai sunt si exceptii, bolnavi, turbati, etc.
    Mie mi-ar place sa existe cate-o "sanctiune" dintr-asta la fiecare capat de rand din parlament. Cum are unu-n cap ceva dubios sa-l muste de "deşt".
    Fii pe pace nici eu n-am scapat de muscatul de caine, mai demult, pana cand mi-am invins frica si m-am prins ce nu-i place. Cel mai rau e intr-adevar cand te ataca in haita si nimeresti noaptea pe coclauri in teritoriul lor, iar in haita sunt mai multi de sexul tau, sa vezi atunci "dialoguri" :)). Au si cainii limitele lor in "conversatii" dar crede-ma totusi, superioare omului. Beneficiind insa de avantajele speciei in care suntem inscrisi nu crezi ca intelighentia ar fi trebuit sa ne ajute sa nu ajungem aici? Dar ce sa mai zic, daca n-am avut destula nici pentru propria noastra reproducere. Stii la ce ma gandeam? Daca inmultirea asta in general, nu e decat o trebuinta naturala de a forta specia sa-si regandeasca modul de organizare pe un alt nivel? sa fie fortata sa-si impinga sfortarile in plan vertical si nu pe orizontal? :))
    ia seama la furnica si vezi ...

    RăspundețiȘtergere