joi, octombrie 06, 2011

Ce simti cand mori inecat

...

ceea ce urmeaza este scris cu cea mai mare luciditate si, da, este despre ce simti cand mori. pentru ca nimeni nu poate spune exact ce simti in acele clipe, decat daca le traiesti. iar eu le-am trait, asa ca o sa va spun. acum.

Ce simti cand mori inecat din diverse cauze

- daca te ineci cu apa sarata, la mare, chiar simti cum e dincolo. pentru ca in cele cateva fractiuni de secunde cand simti ca mori ai ocazia sa experimentezi cum e intre patru scanduri. de apa, ce-i drept, dar senzatie mai buna nu vei simti niciodata. efectiv stii ca mori si stii si cum e sa fii deja mort. creierul nu mai e oxigenat incat sa ai celebrele si cliseisticele "rememorari ale vietii". nu, se duce totul dincolo de peretii de apa si tu doar simti ca esti intr-un vis naspa din care poate te vei trezi repede. unii nu se trezesc. eu m-am trezit.
- daca te ineci cu saliva, simti ca esti prost. si te panichezi, ce simti cand mori inecat cu saliva e senzatia ca te-ai cacat pe tine in fata clasei in prima zi de scoala, desi n-am trait asta. dar bag mana in foc ca e asa. ca o umilinta totala a fiintei. nici in cazul asta nu "rememorezi viata" ci doar esti furios ca mori. unora le trece furia odata cu moartea. mie nu mi-a trecut.
- daca te ineci cu o bautura (apa, cola, vin, habar n-am) simti ca nu e adevarat. si vei refuza sa crezi ca mori inecat dintr-o banala inghititura de apa care ai luat-o aiurea. daca nu te prinzi ca trebuie sa tii capul pe spate, sa te uiti in sus ca sa se duca apa unde trebuie, mori. asta o stiu de la eueu si functioneaza. m-am prins.
- daca te ineci cu mancare, simti ca meriti. pentru ca probabil te-ai aruncat ca uliul intre gaini si ai dat cu ciocu-n tarana. si acolo o sa intepenesti daca nu stie cineva un heimlich sau nu bei niste apa. eu am baut.
- daca te ineci cu lacrimi, simti ca traiesti. pentru ca stii ca ai pentru ce. eu am.

...

4 comentarii:

  1. Odata, la mare era sa ma inec; nu stiam sa inot decat foarte putin si incostienta, am inaintat fara sa ma asigur ca mai am pamant sub picioare; am ajuns la geamandura, slabita de puteri, cand cineva a inceput sa tipe: "ce cauti aici? tu nu stii sa inoti!" era el ... si apoi am simtit cum ma scufund, ca nu mai vad fundul marii si o liniste si un calm atat de perfect, ca si cum adormeam; nu mi-a fost teama; si nu m-am zbatut; am avut noroc insa cu prietenii mei care m-au scos din mare mai mult moarta decat vie si le multumesc din suflet pentru asta mereu; dar e ciudat ce am simtit atunci ... Eminescu spunea "suferinta dureros de dulce", dar nu era suferinta, era eliberare ... cred ...

    RăspundețiȘtergere
  2. frumos foarte frumos oare asa va fi?:::(:(

    RăspundețiȘtergere
  3. am mers la moldova si am cazut intro groapa adanca eu nu stiam sa inot deloc nu ma putea salva nimeni si am ajuns incet incet la fund si am inchis ochii dupa cateva minuta am vazut o lumina alba si mia dat forta sa ma ridic si am ajuns la suprafata afost un cosmar

    RăspundețiȘtergere