joi, octombrie 07, 2010

Adrian Porumboiu, ne iei de fraieri?

...

La Vaslui, Adrian Porumboiu a vrut sa rupa norii si a angajat un ex-tehnician al lui Real Madrid, pe Lopez Caro. Contract beton, cu clauza de 1.000.000 de euro despagubire in cazul in care una din parti rupe del-ul inainte de vreme. Caro vine la Vaslui in vara cu secundul Macheda si alti colaboratori. Porumboiu isi ia ca masura de control numirea lui Laurentiu Rosu in staff-ul lui Caro.

Povestea o stiti: Porumboiu e nemultumit de mersul echipei si vrea sa scape de Caro. Asta nu vrea sa plece de buna voie, ci dat afara. Miza: milionul de euro. Ce face Porumboiu?

- instiga, se pare, fanii vasluieni sa-l conteste pe Caro. Acestia chiar au mers peste antrenamentele spaniolului si i-au facut scandal, impresia fiind ca erau gata sa-l linseze. In acest prim incident, Porumboiu se "imbraca" in erou, mergand si luandu-i partea lui Caro si dispersand suporterii. Intrebare: oare cati dintre ei traiesc datorita lui Porumboiu?

- incepe o campanie in presa impotriva lui Caro, atacandu-l pe toate canalele media disponibile si dispuse

- le da liber jucatorilor desi Caro programase antrenamente. La terenul de antrenament, Caro gaseste lacat pus pe porti si doar 3-4 jucatori prezenti.

- il lauda intr-o emisiune pe secundul Macheda, spunand ca el ca patron sta linistit pentru ca are un antrenor care in 5 ani va domina fotbalul european si se refera la secundul lui Caro. Sustine cu o convingere demna de o cauza mai buna ca Macheda este cel care realizeaza lucrurile bune la echipa. Cu alte cuvinte, Macheda - care se subordoneaza indicatiilor lui Caro - este raspunzator pentru victorii, in rest Caro este un antrenor nenorocit care vrea sa isi faca meseria pe baza unui contract, chit ca patronul nu-l mai vrea. Patron care insa nu vrea nici sa-i dea milionul din clauza.

- il aduce manager general pe Mihai Stoica. MM asista la un antrenament si apoi face o conferinta de presa in care desfinteaza cu o "autoritate nedisimulata" metodele de management sportiv ale lui Caro.

- el si MM sustin ca a da pauza de 5 zile jucatorilor, intr-o perioada in care campionatul este intrerupt doua saptamani, este bataie de joc din partea lui Caro.

- astazi le desface contractele, pe cale amiabila, atat lui Laurentiu Rosu cat si (surpriza!!!) lui Macheda (dintr-o data nu mai e Macheda cel mai tare antrenor? Nu mai e gaina cu oua de aur?).

- declara ca i-a oferit domnului Caro mai mult decat avea trecut acesta in clauza de reziliere: "Noi am fost corecţi faţă de Lopez Caro şi i-am propus bani mai mulţi chiar şi decât milionul prevăzut în clauza de reziliere a contractului"

Domnule Porumboiu, chiar ne iei de fraieri? Adica tu "ii oferi" mai mult decat are trecut in contract ca sa plece si el refuza, cand puteai foarte usor sa spui: "Draga Caro, te dau afara. Ia milionul trecut in contract si hasta la vista!"?

Cat despre intentiile adiacente, sa subliniem:

- MM probabil ca fusese adus sa incerce tocarea la nervi a lui Caro. O fi vazut ca spaniolul are contract beton si s-a lasat pagubas.

- Rosu declara in aceasta seara ca spaniolul Caro se gandeste numai la bani. Pai un pic mai sus demonstram ca daca se gandea la bani lua "mai mult de un milion", cat zice Porumboiu ca "i-a oferit". Deci bullshit!

- singura varianta in care se poate spune ca spaniolul Caro se agata de fotoliul de antrenor este aceea ca, in afara milionului pe care l-ar lua daca ar fi demis, Caro vrea sa profite de imixtiunile lui Porumboiu si va incerca sa-l dea in judecata pentru impiedicarea dreptului la munca si sa ceara despagubiri si mai mari!

- Rosu si Macheda au agreat sa-si rezilieze contractele de comun acord pentru ca: 1. ori n-aveau clauze ca domnul Caro; 2. li s-a promis ca vor fi reinstalati (Macheda chiar principal) daca in felul asta reusesc sa-l submineze pe Caro si acesta pleca din proprie initiativa.

Q.E.D.

...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu