joi, iulie 01, 2010

Dramele, noroiul si Dorohoiul

...

Ma uit la Realitatea. Direct de la Dorohoi. Oameni cu lacrimile uscate de noroi. Un Tatulici plin de verva de parca ar fi Siretul, Prutul si Dunarea la un loc.

Ma uit pe blogul Mihaelei la posturile despre Compact. Vroiam sa-mi reamintesc frustrarea ei de cand s-a inchis gratuitul portocaliu. Si sa-mi reconfirm parerea ca dramele de moment ale multora dintre noi sunt parfum pe langa cele adevarate.

Si ma uit iar la Realitatea. Si vad o femeie care a ramas cu hainele de pe ea, sotul de 73 de ani si fata, intoarsa din Italia sa faca ceva in tara. O femeie care plange fara hohote si spune ca pompierilor si jandarmilor nu trebuie sa li se taie salariile, pentru ca i-au salvat viata cand a venit viitura.

Si plang si eu un pic. Tot fara hohote. Oare Boc plange cand vede noroi in Dorohoi? Oare Basescu se uita in oglinda si roseste din alt motiv decat eventuale licori bahice? Oare?

Pana la urma ceea ce face Realitatea e spectacol si rating. Cadre vibrante, intrebari mai ascutite decat ai pune dusmanilor, atacuri populiste la politicieni. A, si se va face un teledon. Maine.

Oare Tatulici si Realitatea chiar respecta oamenii aia din Dorohoi? Sa tii afara, de la 23.00 pana acum, la 23.51, oameni care probabil toata ziua au vazut cerul deasupra si noroiul la picioare este normal? Ca sa-ti faci tu emisiunea?

Si daca unul din batranii care abia si-a salvat ilicul de pe el i-ar fi zis lui Tatulici "du-te ma in pizda matii ca te intereseaza de noi din 2 in 2 ani cand vine viitura"?

Probabil Tatulici n-ar fi inteles mare lucru. Boc ar fi hohotit de ras, ca deh, ce i-a zis-o nenea ala lu Tatulici. Basescu cred ca ar fi ragait si-ar fi schimbat canalul.

Chiar, drama lui Boc care o fi? Ca va ramane cunoscut drept cel mai mic premier din istoria Romaniei? Sau a lui Base? Sau asta n-are drame?!

Personal, imi pare rau ca Base nu mai poate candida pentru un nou mandat in 2014. As fi vrut sa vad cat 3% din voturi mai strange. Din fericire nu mai poate candida, altfel cine stie, poate castiga si cu 3%.

...

3 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 2. "Importantii" Romaniei nu pling pentru dramele acelor oameni. Plingi tu, fiindca intelegi tragedia si neputinta oamenilor lasati pe drumuri la propriu, pling eu fiindca vin din acea zona si cunosc saracia si tristetea locuitorilor Moldovei, pling cei care au rude acolo...dar nu cei de la putere. Si nici Tatulici cu emisiunile lui cu tot. Niciodata n-am inteles menirea emisiunilor lui. Pe cine vrea sa sensibilizeze? pe Udrea? Pe cine crede Tatulici ca induioseaza cu casa scoala si spital? pe Berceanu?

  Cit despre Boc...probabil drama lui existentiala e ca nu va mai fi la un moment dat premier si nici sef de partid. Dar se rezolva in plan academic, se intoarce la UBB si poate chiar va fi promovat.

  Apropos...unde e Basescu de atitea zile? Mai avem presedinte? Ca poate nu mai avem si trebuie sa facem anticipate si sa schimbam majoritatea parlamentara (stiu, vise, dar eu am pneumonie, asa ca e scuzabil)

  RăspundețiȘtergere
 3. Nenea ala nu are cum sa i-o zica direct in fata lui Tatulici, pentru ca probabil Mister Tatulici l-a vrajit ca-l tine inca o ora in aer liber, la namol, pt binele lui si pentru ca il ajuta sa-si reconstruiasca, casa. Cat despre Basescu si 2014 ... mai e mult pana atunci. Si cum Basescu a revocat in cateva zile o lege prin care dadea cresteri salariale la profesori, cred ca el mai are timp sa rezolve si problema cu constitutia. Si cred ca Basescu poate sa scoata mai mult de 3% la eventuale alegeri, pentru ca ... baietii si-au facut un buget atat de mare incat pot fura mai mult decat pot altii vota. Dar nici nu m-ar mira o formula cu Udrea presedinte si Basescu ... premier, stii tu, ca la rusi. In Romania de azi se poate orice.

  RăspundețiȘtergere