miercuri, septembrie 23, 2009

NU VA E DOR DE SCRISORILE PARFUMATE?


Ce nu stii nu poate sa-ti faca rau. Adaptata la lumea virtuala, vorba din portbagajul acestor randuri s-ar transforma in "ceea ce nu stie altul, nu-ti poate face rau tie". Traducand din nou, ajungem la "daca tot barfesti, macar asigura-te ca ala de este in vizor nu stie ca-l barfesti". Mergand mai departe trebuie sa punctez ca barfa a aparut in urma cu sute, poate mii de ani in urma.



Pe atunci nu exista messenger, nici macar telefon, instrumente ale civilizatiei noastre care se presupune ca ajuta comunicarea. Atunci, barfa in forma ei pura era un pic mai sigura, avea farmecul ei si nici nu te punea in posturi jenante, decat in cazul in care trecea "tinta" pe langa tufisul/masa la care barfeai sau in cazul in care unul dintre barfitori nu-si tinea gura.

In zilele noastre, date fiind optiunile de comunicare pe care le avem la dispozitie (mess, tel, samd), mai apare un risc pentru barfitori: sa tasteze aiurea, gresind destinatarul barfei, iar aceasta sa ajunga la tinta.

Mi se mai intampla si mie sa gresesc un destinatar, insa niciodata cand "barfesc". Sau, daca o fac in chestiuni "importante", o fac intentionat, urmarind anumite reactii. Ca e vorba de munca sau de viata personala, ma folosesc de tehnologie, ca nu am incotro. Dar cand e vorba de barfa, prefer sa o fac tete a tete, cu persoane de calitate.

Poate sunt conservator, unii mi-ar zice batran (da BB, in privinta asta sunt:))), insa de multe ori ma gandesc cu nostalgie la comunicarea obraz in obraz, pe fata, fara gadgeturi (ca asta) si la anii (bine ca i-am prins) cand o scrisoare de dragoste era semnata de gagici cu parfum si un contur de buze bine rujate, nu cu muaaaaah :x samd.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu