vineri, aprilie 24, 2009

IMDB culinar - Strania poveste a unei tocanitze


Rating: ****** (din 10)
Regia: eu
Scenariul: tot eu
Premiera: azi, 24 aprilie 2009
Gen: felul doi pentru voi
Distributia: pulpa de porc fara os, ardei gras, ceapa, rosii (in roluri principale), sare, zahar, piper negru, salvie, vin alb demisec, usturoi
Au mai contribuit: mama cu o mamaligutza ad-hoc
Durata: 2 h 45
Dificultate: mai usor ca sudoku
Cost: 30 de lei pentru o cratitza de vreo 8 portii (18 lei porcul, vreo 5 lei ardeii grasi - sapte la numar, vreo 4 lei rosiile - 8 la numari, mai micutze dar pline de zeama, restul, ceapa, malai, sare samd le aveam in casa)
Rezumat: carnea se spala, se ajusteaza de poalele de grasime, apoi se portioneaza dupa preferinte. ceapa se taie julien, ardeii oricum vrei, dar recomand o grosime de cel putin 1 cm, iar rosiile (pe care nu le-am mai oparit ca sa le scot coaja), ca la balamuc:P
Carnitza se rumeneshte in ulei, cu putina salvie deasupra, apoi se da deoparte. Vine randul cepshoarei si a ardeiului, care cand isi pierd fermitatea precum un parinte in fata lacrimilor copilului sau, se acopera cu rumenita carnitza. deasupra sare piperul, sare si sarea, sare si un pik de zahar, si mai sare si dopul de la vin (de data asta a fost o feteasca regala - demisec). se capaceshte cratitza, se lasa focul mic, precum cel din candela, si se asteapta. Din cand in cand, mai rasturnati ordinea din cratita, pentru uniformizarea gusturilor. Cand carnitza da semne ca s-ar inmuia, chemati catzeii. Pe aia de usturoi, desigur, pe care ii zdrobiti cu lama cutzitului pana te gadila la nari. Se arunca peste tocanitza in fierbere, iar daca ai pus-o de mamaliga, mai e putin si papi.




4 comentarii:

  1. YAMY YAMY... Vad ca apar la tine pe blog tot mai multe retete culinare… inca nu sunt sigura ca e la fel de simplu ca sudoku. Pentru inceput o sa imi iau laptopul in bucatarie si cu blogul deschis o sa incep sa-mi prind urechile... :P

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu tot cu laptopul in bucatarie eram cand bucataream:))cat despre dificultate, e vorba de sudoku d\ala simplu, nu ca alea din compact

    RăspundețiȘtergere
  3. :))... aaaaa e mai simplu...

    RăspundețiȘtergere
  4. Blogul tau nu face bine la cura mea de slabire...:D dar totusi interesant film culinar... E de incercat!

    RăspundețiȘtergere